Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Γκρεμίζουν την παιδεία, πολεμούν την αριστεία

«Πέντε από τα έξι πανεπιστήμιά μας έπεσαν στη διεθνή κατάταξη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323814-667053.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Για γκρέμισμα της παιδείας και πόλεμο στην αριστεία κατηγορεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την υποχώρηση των ελληνικών πανεπιστημίων στη διεθνή κατάταξη και την κατάσταση στην ελληνική εκπαίδευση.

«Πέντε από τα έξι πανεπιστήμιά μας έπεσαν στη διεθνή κατάταξη (σύμφωνα με τη λίστα Quacquarelli Symonds). Αυτό οφείλεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στην αδυναμία των ΑΕΙ μας να προσελκύσουν ξένο ερευνητικό δυναμικό», γράφει ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια αναφέρεται στις παραιτήσεις των μελών των Συμβουλίων των ΑΕΙ, τονίζοντας ότι «όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί κορυφαίοι είχαν έρθει από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου για να προσφέρουν την εμπειρία τους στα Συμβούλια και εμείς τους διώξαμε. Και μαζί τους παραιτήθηκαν και δεκάδες άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές».

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τσεκούρεψε από νωρίς το «νόμο Διαμαντοπούλου». Και με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το γκρέμισμα ολοκληρώθηκε. Πόλεμος στην αριστεία. Συνεχής υποβάθμιση των πρότυπων - πειραματικών σχολείων. Κανόνες «αργόσχολου δημοσίου» στα ιδιωτικά. Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι ο στόχος είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω, εδραιώνουν την ύπαρξη των αιώνιων φοιτητών (ίσως βέβαια να έχουν ανάγκη από 50άρηδες φοιτητοπατέρες τώρα που οι νεότεροι φοιτητές δείχνουν απρόθυμοι να αγωνισθούν για τους λαϊκισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)» σημειώνει.

Κάνει λόγο για άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Πολεμούν τα ευέλικτα και ανταγωνιστικά δημόσια ΑΕΙ. «Αρνούνται την ενίσχυση της έρευνας από την αγορά, εμποδίζοντας έτσι τα ελληνικά μεταπτυχιακά και διδακτορικά να αποκτήσουν διεθνές κύρος» τονίζει.

«Εν ολίγοις αντί για το σύνθημα του Μάη του ‘68 - αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέγουν το δόγμα του Μάο - κόψτε όλα τα λουλούδια που ανθίζουν», καταλήγει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ