Πολιτικη & Οικονομια

«Θα» καταργηθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Άγνωστο αν και με τι θα αντικατασταθούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το υπάρχον σύστημα εξετάσεων πλέον δεν περπατάει, καθώς τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε την παραπαιδεία και υπονόμευσε τη λειτουργία των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου… Πρέπει ν’  αλλάξει, αφού έφτασε στα όρια του για χίλιους λόγους: στο τι εξετάστηκαν φέτος τα παιδιά, στην απίστευτη παπαγαλία και τα φροντιστήρια από δίπλα… Πρέπει ν΄ αποδεσμευτεί το Λύκειο, τα παιδιά και οι οικογένειες τους από το γεγονός ότι για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πρέπει να πληρώσουν του κόσμου τα λεφτά».

Με τα λόγια αυτά,  στο «Πρακτορείο 104,9 FM»,  η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου προανάγγειλε, για μια ακόμα φορά, το τέλος των Πανελλήνιων Εξετάσεων.  Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος-  κι εκεί χρειάζεται συναίνεση. Γιατί οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι πάνω από κόμματα και οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα, άρα η συζήτηση θα είναι ευρεία, συναινετική για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που η κοινωνία θα αισθανθεί σιγουριά γι αυτό τον τρόπο εισαγωγής στα ιδρύματα»

Η όποια αλλαγή «δεν πρόκειται να επηρεάσει τα παιδιά που θα δώσουν φέτος εξετάσεις, δε θα έρθει αιφνιδιαστικά εν μέσω χρονιάς. Δε θα ισχύσει το 2017, δεν μπορεί να αιφνιδιάσει εφήβους που είναι σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους, την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».