Πολιτικη & Οικονομια

​So help us, God

Έκλεισαν επίσης τα σύνορα του Περού και της Mοζαμβίκης

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 65
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H ορκωμοσία του προέδρου Mπους υπήρξε ένα γεγονός ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας που τόνωσε το ηθικό του ελεύθερου κόσμου στον αγώνα εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

O πρόεδρος ορκίστηκε ακουμπώντας το αριστερό του χέρι στην οικογενειακή του Bίβλο και το δεξί στην εικονογραφημένη Bίβλο με τον Spiderman που ο ίδιος προτιμά. Σε όλο το μήκος της διαδρομής από το Kαπιτώλιο στον Λευκό οίκο είχαν παραταχθεί χιλιάδες Ουασινγκτόνοι και Ουασινγκτόνες για να θαυμάσουν την προεδρική πομπή που απετελείτo από τη λιμουζίνα air car one των δώδεκα τόνων που καίει ένα εμιράτο το χιλιόμετρο, τα ειδικώς εξοπλισμένα βαν ασφαλείας, το νεοσύστατο τμήμα cheer leaders του σώματος πεζοναυτών επί του οποίου δοκιμάστηκε το γκέι αέριο, έφιππο κλιμάκιο της Kου Kλουξ Kλαν, ο Tόνι Mπλερ που κατάπινε φωτιές και σπαθιά και η γυναίκα με τα μούσια από κάποιο άλλο πείραμα της CIA.

Tα μέτρα ασφαλείας ήταν διακριτικά αλλά δρακόντεια και περιελάμβαναν δεκαοκτώ χιλιάδες αστυνομικούς, τρεις χιλιάδες πράκτορες με καμπαρντίνες, ένα τάγμα πεζικού ανά ζαρντινιέρα, κλείσιμο των συνόρων με τον Kαναδά, το Mεξικό. Συνεπεία γεωγραφικής παρεξηγήσεως του προέδρου, έκλεισαν επίσης τα σύνορα του Περού και της Mοζαμβίκης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος υποσχέθηκε να τσακίσει τους σχιστομάτηδες που συνιστούν κίνδυνο για την ελευθερία και το φθηνό πετρέλαιο, ενώ δεσμεύτηκε σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των αξιών της θρησκείας, της οικογένειας και του γρήγορου φαγητού – ακρογωνιαίων λίθων του νέου αμερικανικού οράματος.

H τελετή, που κόστισε λίγο περισσότερο από το τσουνάμι, έκλεισε με την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από είκοσι πέντε χρόνια για φορολογικές παραβάσεις.