Πολιτικη & Οικονομια

Ο Παρταξέρξης φασκέλωνε υπέροχα και άλλες ιστορίες από την αρχαιότητα

Η στήλη του Βασίλη Σταματίου ήρθε για να μας φτιάχνει τη διάθεση

vasilis-stamatiou.jpg
Βασίλης Σταματίου
ΤΕΥΧΟΣ 574
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322205-650563.jpg

Είμαι πλέον σίγουρος: Οι ελληνικές τσόντες του μέλλοντος θα ξεκινάνε με την ατάκα «κάτσε στα γόνατά μου να σου μιλήσω για τον Σύριζα».


Πολλά συνέβησαν αυτή την εβδομάδα: Για παράδειγμα, σε ανασκαφές στο τρίτο υπόγειο του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης ανακαλύφθηκε ο Μηχανισμός των Αντικηφήνων, αλλά λέγεται πως τον χτίσανε σε τσιμέντο και τον ξαναθάψανε στα γρήγορα και το όλο θέμα έληξε εκεί.


Επίσης, άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του Αρτέμη Σώρρα και αφαίρεσαν μετοχές, μετρητά, αμέτρητα (Σώρρας είναι αυτός), ένα μινώταυρο μεσαίου μεγέθους (πήγαινε πρώτη γυμνασίου) που ζούσε σε ένα μικρό λαβύρινθο στην ταράτσα, το χρυσόμαλλο δέρας που είχε για πατάκι στην είσοδο και την αχίλλειο πτέρνα την ορίτζιναλ, του Αχιλλέα, που φυλασσόταν σε ειδική προθήκη και κάθε έξι μήνες της κάνανε πίλινγκ γιά να διατηρείται φρέσκια. Ο μπάτλερ κλήθηκε στην αστυνομία να δώσει κατάθεση, αλλά αρνήθηκε κάθε σχέση με την κλοπή κλαίγοντας γοερά από το μοναδικό μάτι στο κούτελο (είναι ο πιστός κύκλωπας της οικογένειας τα τελευταία 2.800 χρόνια).

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Κέρβερος στον κήπο δεν γάβγισε, πράγμα που σημαίνει ότι ο δράστης ήταν γνωστός της οικογένειας. Οι υποψίες τώρα στρέφονται στην κυρία Σφίγγα της διπλανής μεζονέτας, αλλά οι αρχές δεν μπορούν να της πάρουν ούτε λέξη.


Μια και το ’φερε η κουβέντα, αυτό με τις αναπαραστάσεις αρχαίων μαχών με τους Πέρσες πολύ μου αρέσει. Στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας θα φορέσω κι εγώ χλαμύδα, θα στηθώ με τις παλάμες ανοιχτές προς το όρος Αιγάλεω και θα κάνω τον Παρταξέρξη.


Έχω όλους, έχω κι ένα φίλο χίπστερ που το αγαπημένο του γλυκό είναι η μούσι σοκολάτα.


Κι έχω κι ένα άλλο φίλο τόσο φιλελέ, που το αγαπημένο του πιάτο είναι η αστικομακαρονάδα.


Όσο για μένα, είμαι τόσο σκληρός που η αγαπημένη μου σαλάτα είναι η πρόκα-παρμεζάνα.


Και εκτός αυτών, ήμουν πάντα ένας αυτοκαταστροφικός εραστής. Ένας γαμικάζι.


Έβαλα το κινητό σε λειτουργία πτήσης, βγήκα στο μπαλκόνι, το ’πιασα σφιχτά, έχουν περάσει δέκα λεπτά αλλά τίποτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ