Πολιτικη & Οικονομια

Η «Μανταλένα» επαναλαμβάνεται με το κόμμα της Ζωής

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι Ζωές (και η Κωνσταντοπούλου και η πραγματική) αντιγράφουν την τέχνη

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321610-643342.jpg

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι Ζωές (και η Κωνσταντοπούλου και η πραγματική) αντιγράφουν την τέχνη.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας δύο ανταγωνιστές βαρκάρηδες προσπαθούν να προσελκύσουν όσους περισσότερους πελάτες μπορούν με συνθήματα του τύπου «άλλος με τη βάρκα μας». Ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο αντιμνημονιακούς πυλώνες. Ειδικά μάλιστα όταν ο ένας από τους δύο (η Ζωή Κωνσταντοπούλου) έχει επιλέξει να ταυτιστεί με την έννοια της βάρκας.

Η Ζωή - Μανταλένα έχει στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το δρομολόγιο και την πιστή της σύντροφο Ραχήλ που διατυμπανίζει με όποιο μέσο μπορεί τα πλεονεκτήματα της ιστιοπλοΐας (η βάρκα της Ζωής έχει πανιά) σε σχέση με την κωπηλασία (η βάρκα της ΛΑΕ έχει κουπιά).

Το ερώτημα βέβαια παραμένει: τι έχουν να χωρίσουν οι δύο ανταγωνιστές; Προφανώς τίποτα, αλλά η Ζωή προτίμησε να βάλει δικό της δρομολόγιο από το να μπει στο πλήρωμα του άλλου γιατί τον θεωρεί γκαντέμη, loser και χωρίς star quality.

Ο καπετάν Παναγιώτης βέβαια κάνει προσπάθειες από την πρώτη στιγμή να την προσεγγίσει για να συμπορευτούν μαζί. Αλλά η Ζωή δεν σκοπεύει να το κάνει, αν δεν αλλάξει τη λέξη «συμπόρευση» με τη λέξη «σύμπλευση». Ή αν δεν δώσει στη βάρκα του ένα όνομα που να αρχίζει από «δέλτα» (π.χ. «Δραχμή») για να το χρησιμοποιήσει σαν πανί στο logo της.


Κανονικά δεν θα έπρεπε να συντονίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων και των δημοσιογράφων με τις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών, αφού και οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες έχουν σχέση με τη μετάδοση της γνώσης;


Ευτυχώς που ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν έχει ανακαλύψει ακόμα τις δημοσκοπήσεις στο Τwitter, γιατί μόλις καλέσει κάποιον να «ψηφίσει» θα κατέρεε από συνήθεια το σύστημα.


Αυτό θα πει να είσαι σε πλήρη αρμονία με την κοινοβουλευτική σου ομάδα, όπως ο Αλέξης Τσίπρας: προσπαθούν να περάσουν φωτογραφικές τροπολογίες στα νομοσχέδια. Κι εκείνος ζητάει φωτογραφικές τροπολογίες από τον Ολάντ και τον Σουλτς για τη συμφωνία με τους θεσμούς.


Άσχετο, αλλά το «Μπράβο» στον τίτλο του show της Ρούλας Κορομηλά απευθύνεται στην ίδια ή στους θεατές της;


Είναι απλό: Αν το κάνει κάποιος που δεν φοράει γραβάτα και μιλάει σαν μέλος συνδέσμου οπαδών όπως ο Πολάκης, είναι «κρητική λεβεντιά» και αντίσταση στα μνημόνια.

● Αν το κάνει οποιοσδήποτε άλλος είναι «διαπλοκή».


Βρες το λάθος: ο Πάνος Καμμένος βρήκε χρόνο ενώ είχε διατάξει άσκηση ετοιμότητας να στηθεί στο γραφείο του, να φωτογραφηθεί από κάποιο συνεργάτη του με κινητό τηλέφωνο, να εγκρίνει τη φωτογραφία και μετά να ξεκινήσει.


Το εφέ «Ας-είχες-γλείψει-για-να-προσληφθείς-κι-εσύ-στο-Δημόσιο»: Αυτό που αισθάνεται ένας άνεργος π.χ. της Ηλεκτρονικής Αθηνών όταν ακούει ότι οι υπεράριθμοι της ΕΡΤ θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία μόνο αν το θελήσουν, γιατί αν δεν θέλουν απλώς θα παραμείνουν αργόμισθοι.


Και τώρα ενός λεπτού σιγή για όλες αυτές τις άχρηστες εταιρίες του δημοσίου, που προκειμένου να κλείσουν για να εξοικονομηθούν χρήματα, θεωρείται από πολλούς προτιμότερο να βγούμε από την Ε.Ε.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Sorry αλλά όταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ισχυρίζεται ότι οι βολές προς το πρόσωπό της γίνονται διότι «με την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων της εμποδίζει μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα», δεν «καρφώνει» στην πραγματικότητα όλους τους προκατόχους της με τη λογική ότι επειδή δεν τους χτυπούσαν άρα ήταν όργανα της διαπλοκής;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Αφού ο Τσίπρας τρέφει τόσο θαυμασμό στον Κώστα Καραμανλή, γιατί να μην επιχειρήσει να αφήσει την εξουσία με εκλογές όπως ακριβώς έκανε και το πολιτικό του είδωλο;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο3

Το να διαπραγματεύεσαι επί ένα χρόνο μια συμφωνία που ήδη έχεις υπογράψει από το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είναι σα να υπογράφεις ένα συμβόλαιο για το καινούργιο σου σπίτι και μετά να αρχίσεις να διαπραγματεύεσαι το ενοίκιο;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο4:

Επί «αγανακτισμένων» όλοι μιλούσαν για τα πετρέλαια του ελληνικού υπεδάφους που οι κυβερνήσεις των δοσίλογων αφήνουν ανεκμετάλλευτα. Γιατί τώρα που οι αγανακτισμένοι είναι κυβέρνηση δεν τα εκμεταλλεύονται;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για: «Ξεπαρκαναισθησία»: Η χαλαρότητα με την οποία ένας οδηγός βγάζει το μπουφάν του, φοράει τη ζώνη και γενικώς προετοιμάζεται να ξεπαρκάρει ενώ έχει δει ότι κάποιος περιμένει να παρκάρει στη θέση του.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος για την τήρηση πρακτικών της 29μελούς «Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για την Κεντροαριστερά»


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Νο2

Καθαρίστρια στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου Θεσσαλονίκης όπου έγινε το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Γιάννης Δραγασάκης

«Θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα, αν έχουμε νέα μέτρα»

Μετάφραση:

Αν δεν συνεχίσει η άνευ όρων επιδότησή μας για να συνεχίσουμε να κάνουμε τους καλούς, δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ