Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κύρκος για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία

Τι είπε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρέμβαση έκανε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού κ. Μίλτος Κύρκος στη συνάντηση που διοργάνωσαν οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία, όπου συμμετείχαν Τουρκάλες από σημαντικές οργανώσεις της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Κύρκος τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα στην Τουρκία δέχονται επίθεση και γι' αυτό ο ρόλος των γυναικών αναδεικνύεται ακόμη πιο σημαντικός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απαιτήσει χωρίς επιφυλάξεις την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη βάση των «10 σημείων του Ντολμάμπαχτσε», αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των γυναικών που, αντί να διευρύνονται, απειλούνται με συρρίκνωση.

Λεπτομερέστερα, στην εκδήλωση συμμετείχαν γυναίκες από την «Ένωση για τη Γυναικεία Ελευθερία», την «Αλληλεγγύη Γυναικών για την Ειρήνη», καθώς και στελέχη των βασικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, των CHP και HDP. Οι δυο παραπάνω οργανώσεις αποτελούν μια ευρεία συμμαχία γυναικών που εκπροσωπούν διαφορετικές ιδεολογίες και κοινωνικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών, γυναικών επιχειρηματιών, ακτιβιστριών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγραφέων και καλλιτέχνιδων.