- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τόσκας: Χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι
«Προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία»
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όχι τα ακροδεξιά στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Με αφορμή τα επεισόδια που γίνονται στο Χαϊδάρι, πρέπει να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όμως δεν είναι να μασάμε τα λόγια μας τέτοιες ώρες» είπε ο κ. Τόσκας, υποστηρίζοντας ότι «τα χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά στοιχεία προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, έκαψαν περιπολικά, τραυμάτισαν αστυνομικούς».
«Είμαι σίγουρος ότι οι δημοκράτες αγρότες θα σταθούν αντιμέτωποι και δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα έκτροπα» τόνισε ο υπουργός, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, αλλά «πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία που προσπαθούν να παρασύρουν τους αγρότες».
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «απαράδεκτα», καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες».
Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ανακριβές αυτό που ειπώθηκε από αγρότες της Πελοποννήσου, πως επετράπη σε 35 τρακτέρ να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, διότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία.
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους και θα διαφυλάξει το κέντρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.