Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Όχι εκλογές, μα άλλη κυβέρνηση απ' αυτή τη Βουλή

Όχι οικουμενική, αλλά «με 10 προτεραιότητες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δε χρειάζονται νέες εκλογές, αλλά νέα κυβέρνηση «με 10 προτεραιότητες» από την παρούσα Βουλή- και στη συνέχεια θα φανεί ποιοι τη στηρίζουν.

Αυτά είπε σήμερα Τρίτη στο «Μέγκα» ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σε μια συνέντευξη με πολλές αιχμές και σαφή θέση υπέρ των αληθινά εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Λεπτομερέστερα:

Για τις εκλογές: «Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει, το θέμα των αγροτών, των προσφύγων, το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της».

Για την επομενη κυβέρνηση: «Η λύση είναι να ζητήσουμε από αυτή τη Βουλή να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει και το Σύνταγμα. Όχι όμως μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση “σούπα” όπου θα μπούνε όλοι. Σημασία έχει να λύνουμε προβλήματα και όχι να είναι ευχαριστημένοι όλοι σε έναν κυβερνητικό θώκο αλλά να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με 10 προτεραιότητες και μετά βλέπουμε ποιοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και πώς προχωράμε».

Για τις αποεπενδύσεις: «Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει, έχει να κάνει με την ανικανότητά της. Δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο. Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι οι αποεπενδύσεις. Είναι ότι δε “μπαίνει” ούτε ένα καινούριο ευρώ στην αγορά».

Για τις κινητοποιήσεις και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, προηγούνται των γεγονότων. Όταν έχεις αποφασίσει να προωθήσεις αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών, στέλνεις τους ανθρώπους σου να μιλήσουν μαζί τους και να μάθεις τις απόψεις τους. Δεν περιμένεις πρώτα να βγουν στο δρόμο και ύστερα να τους προσκαλέσεις σε διάλογο».

Για τους εργαζόμενους σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα: «Δε μπορεί να συνεχίσει αυτή η χώρα να έχει δύο κατηγορίες πολιτών: αυτούς που ενισχύουν τα κόμματα στο δημόσιο και τους άλλους που παιδεύονται στην ελεύθερη αγορά. Εμείς θα επιμείνουμε μεταρρυθμιστικά και προοδευτικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε την αλήθεια μας, όσο και αν μας έχει στοιχίσει αυτό και στα εκλογικά ποσοστά μας. Ο πρώτος όρος για να φύγει αυτή η κοινωνία και η οικονομία μας μπροστά είναι να συγκρουστούμε με το κομματικό κράτος».

Για το ίδιο το Ποτάμι: «Είμαστε προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, Κεντρώοι. Δεν έχει τόσο πολύ σημασία η γραμμή αριστερά- δεξιά. Σημασία έχει τι απαντάς σήμερα στα προβλήματα. Εμείς λέμε: σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος. Το λέει η Νέα Δημοκρατία; Είδα ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την εκλογή του δειλιάζει να το πει. Διάβασα σε μια συνέντευξη να μιλά για αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά λέγοντας ότι δε θα φύγει κόσμος. Εμείς λέμε ότι μέσα από την διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να φύγει κόσμος από το δημόσιο».