Πολιτικη & Οικονομια

Κριτική Μητσοτάκη στο προσφυγικό στα «όρια της αξιοπρέπειας»

Συμφώνησαν με τον Μουζάλα ότι το θέμα είναι εθνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318867-627664.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες. Ο Υπουργός δήλωσε ότι υπήρξε κλίμα συνεννόησης, αλλά και ότι ασκήθηκε κριτική «μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας». «Υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΝΔ, που ήταν παρών, «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Το θέμα έχει εθνική διάσταση, ασκήσαμε κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς». «Η κυβέρνηση έχει πάθει red alarm», πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Αναγνώρισε ότι υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε όμως πως συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό, οι οποίες θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ