Πολιτικη & Οικονομια

Τα εναλλακτικά σενάρια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Τι θα αντιπροτείνει στους δανειστές αν ζητήσουν μείωση των κύριων συντάξεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318850-627617.jpg

Η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες για το ασφαλιστικό, τονίζουν πηγές του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, σε περίπτωση που οι δανειστές πιέσουν πάρα πολύ για περικοπή των κύριων συντάξεων η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί 2-3 εναλλακτικά σενάρια.

Οι εν λόγω πηγές εκτιμούν ότι η αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει από 4 εβδομάδες έως 2 μήνες, καθώς οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα φύγουν στα τέλη της εβδομάδας και θα επιστρέψουν σε μεταγενέστερη φάση.

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό, εξηγούν ότι δεν θα αποτελέσει μέρος αυτής της αξιολόγησης και ότι θα έρθει στο δεύτερο τρίμηνο και μάλιστα όχι πριν από την άνοιξη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα κατατεθούν μόνο τα νούμερα στο μεσοπρόθεσμο και ότι δεν θα χρειαστεί να ψηφιστεί νομοσχέδιο.

Για το αγροτικό, τέλος, οι πηγές του Μαξίμου λένε ότι «δεν έχουν δίκιο οι αγρότες», ωστόσο υπογραμμίζουν ότι η πρόσκληση σε διάλογο είναι διαρκής και ότι αναμένεται να τους καλέσουν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ