Πολιτικη & Οικονομια

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318706-627457.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με τις 153 ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία που μεταφέρει στη Βουλή την αρμοδιότητα για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών. «Όχι» ψήφισαν 101 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής ενώ παρών δήλωσαν 2 βουλευτές του ΚΚΕ. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 44 βουλευτές συμπεριλαμβανομένου και του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νικολόπουλος.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταβληθεί νέα προσπάθεια συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης. Η προσπάθεια αναμένεται να καταλήξει, όμως, σε νέο ναυάγιο αφού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε διαγωνισμό που θα καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό αδειών.

Τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά της διεξαγωγής του διαγωνισμού στηλίτευσε, πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κλείνοντας την μαραθώνια συνεδρίαση. «Ψηφίζατε περικοπές και χαράτσια σε μισθούς και συντάξεις με την ηρεμία του Βούδα και τώρα εξεγείρεστε με το πάθος του φανατικού γιατί είπαμε ότι θα κάνουμε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» είπε ο κ. Παππάς στρεφόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Παππά στην κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία πίστωσε ότι κατέβαλε προσπάθεια αντιμετώπισης της διαπλοκής. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής απείχε από την ψηφοφορία παρά το γεγονός ότι παρακολούθησε τη συζήτηση. Απών ήταν, όμως, και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας εγκρίθηκε και η τροπολογία που καθιερώνει ασυμβίβαστο του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς). Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά ψήφισαν 91 και «παρών» δήλωσαν 12.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ