Πολιτικη & Οικονομια

Δήλωση Μπαλαούρα: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν λαθεμένο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου

Αντιδράσεις από τη δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - κάνει λόγο για διαστρέβλωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας σχολιάζοντας στο BHMA FM τη ματαίωση της παράστασης «Ισορροπία του Nash» εξέφρασε την άποψη πως η 17Ν είχε ένα λαθεμένο ιδεώδες αλλά ήταν «υπέρ του ανθρώπου».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στη 17Ν ο βουλευτής είπε πως «είχε μια άλλη ταυτότητα, κακώς, δεν υποστηρίζω τίποτα. Δεν είναι το ίδιο. Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ’πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Ο ίδιος ο βουλευτής κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του, σχετικά με την 17 Νοέμβρη. 

Σε δήλωσή του τονίζει: «Η διαστρέβλωση των δηλώσεών μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής».

Αντιδράσεις

Τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμου Μπαλαούρα, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου! Απίστευτη πραγματικά δήλωση άνευ προηγουμένου».

«Μέγιστο δημοκρατικό ολίσθημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα για τη 17 Νοέμβρη.

«Το θέμα κατανόησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα κίνητρα των δολοφονών της 17Ν αποτελεί μέγιστο δημοκρατικό ολίσθημα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Νίκος Δένδιας.