Πολιτικη & Οικονομια

Το ΥΠΟΙΚ «εξαφάνισε» από φωτογραφία τον Κορεάτη σύμβουλο του Τσακαλώτου (εικόνες)

Χ. Θεοχάρης: Η κυβέρνηση κερδίζει επάξια το χρυσό ψαλίδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318089-626487.jpg

Πριν από λίγες μέρες έγινε (στο Άμστερνταμ) η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Στη συνάντηση των δύο ήταν και ο Κορεάτης σύμβουλος του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γκλεν Κιμ.Να θυμίσουμε ότι ο Κιμ ήταν σύμβουλος και του Γιάνη Βαρουφάκη. Μόνο που στο σάιτ του υπουργείου Οικονομικών ο Κορεάτης σύμβουλος «κόπηκε» από την φωτογραφία Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ. Λίγο μετά ο Ντάισελμπλουμ ανεβάζει στο Twitter την αρχική φωτογραφία από τη συνάντηση, στην οποία φαίνεται και ο Γκλεν Κιμ. 

Η φωτογραφία της συνάντησης στο σάιτ του ΥΠΟΙΚ.

image

... και οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Ντάισελμπλουμ στο Twitter.

image

Για το θέμα αναφέρει σχετικά ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης: 

Στις 17/08/2015 είχα καταθέσει ερώτηση για τον ρόλο του κ. Κιμ και των άλλων ξένων συμβούλων του Υπουργού στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους θεσμούς. Η απάντηση «κόπηκε» από την Κυβέρνηση.

Στις 29/10/2015 επανήλθα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θέτοντας ακριβώς τα ίδια ερωτήματα για τον ρόλο και την αμοιβή των ξένων συμβούλων. Η απάντηση «κόπηκε» ξανά από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή μου, που είχα επικρίνει τη σχεδόν πάγια τακτική του Υπουργείου να μην απαντά στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, η απάντηση «κόπηκε» για άλλη μια φορά και δεν είπαν τίποτα.

Ακόμα και όταν κατά τη συζήτηση για την κύρωση των 12 ΠΝΠ του καλοκαιριού στις 10 Νοεμβρίου επανήλθα, ρωτώντας την ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» την απάντηση.

Χθες έκοψαν τον κ. Κιμ από τη φωτογραφία.

Η Κυβέρνηση αυτή κερδίζει επάξια το χρυσό ψαλίδι, καθότι ψαλιδίζει άριστα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ενημέρωση των πολιτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ