Πολιτικη & Οικονομια

Ο κ. Παππάς θέλει + 2 μέλη στο ΕΣΡ

Και η συναίνεση τινάζεται στον αέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317562-625820.jpg

«Μπάχαλο» έγινε χτες Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή από τροπολογία που κατάθεσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς (φωτογραφία)  σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία το 7μελές Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) γίνεται 9μελές.

Λεπτομερέστερα, με την τροπολογία διαφώνησαν έντονα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ συμφώνησε η Ένωση Κεντρώων. Η διάσκεψη έγινε «μπάχαλο» και δεν αποφάσισε τίποτα, ενώ αρχικά είχε διαφανεί συναίνεση στο ζήτημα. Τελικά, έπειτα από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ψηφοφορία για την τροπολογία θα είναι ονομαστική και θα γίνει απευθείας στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα Τρίτη απόγευμα, ενώ η προγραμματισμένη για σήμερα πρωί διάσκεψη των προέδρων μετατέθηκε για μερικές ώρες, ώστε να έχει προηγηθεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια.

Ο κ. Παππάς λέει ότι θέλει περισσότερα μέλη στο ΕΣΡ ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, ενώ ο κ. Νικος Δένδιας (ΝΔ) μίλησε για παζάρια του χειρότερου είδους. Τέλος ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης υποστήριξε την κυβέρνηση και επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση περίμενε να κινηθεί στο θέμα αφου εκλεγεί ο καινούργιος πρόεδρος στην αξιωματική αντιπολίτευση.  

(Σ.Σ. Σύγκρουση τριών Νίκων.)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ