- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών
Συνέντευξη του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα
Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».
Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας. Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.
Για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι είναι «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.
Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153. «Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Επίσης τόνισε ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και προσθέτει πως αν θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ομιλία του στην 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του νέου του κόμματος
«Και δίπλα μου ήρθαν πολλοί καλοθελητές» - Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Γιατί επτά χρόνια τώρα είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τις ανέφικτες και λαϊκιστικές
Με μια φράση από το Toy Story σχολίασε ο πρωθυπουργός τη συνάντησή του με τον Αδριανό Γολέμη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα ξίφη στους νέους και στις νέες Αξιωματικούς τάξεως 2026
Γ. Κώτσηρας: «Η οδική ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»
«7 χρόνια μετά είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, η Ελλάδα αλλάζει και προχωράει μπροστά» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα ναυπηγεία της ONEX
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα κατά την απολογία τους
Κεραμέως: «Το μισθολογικό χάσμα έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί»
Σε μία Κυριακή η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών
Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ
Αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με έμφαση στον ρόλο της τεχνολογίας
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά για το Μουντιάλ, συμμετείχε σε δραστηριότητες και περπάτησε στην αγορά
Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε τρεις δράσεις χρηματοδότησης
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού στους τομεάρχες του κόμματός του
50 εκατ. ευρώ για τη διαστημική πολιτική
Πότε θα είναι εφικτή η απευθείας καταβολή
Το να βγαίνουν οι αντίπαλοί του και να τον κατηγορούν ότι δεν είναι ο ίδιος που ήταν το 2015 και ότι πια δεν είναι αρκετά αριστερός, είναι μάννα εξ ουρανού για έναν άνθρωπο που πασχίζει να πείσει ότι έχει αλλάξει.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.