Πολιτικη & Οικονομια

Πόσο αλκοόλ να πιείτε για να μην πιάσετε το όριο

Οι Έλληνες ιατροδικαστές θέλουν να είναι αχρείαστοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316377-623873.jpg

Στις γιορτές οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν κάτι παραπάνω και αυτό είναι λάθος (και μάλιστα δολοφονικό) στην περίπτωση που μετά αποφασίσουν να πιάσουν τιμόνι. Τα μέλη της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας έχουν δει πολλά μετά από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και μας καλούν να κάνουμε το προφανές: να προσέχουμε στην κατανάλωση αλκοόλ. 

Μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά, στην Ελλάδα, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν, την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών.

Μεταξύ άλλων η ΕΙΕ μάς πληροφορεί ότι  ένας οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του είναι από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου, ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα (στα γνωστά αλκοτέστ της τροχαίας).

Για την ποσότητα του αλκοόλ που είναι ικανή για να φτάσουμε το ανωτέρω όριο η ΕΙΕ αναφέρει ενδεικτικά, ότι με κατανάλωση 490ml μπύρας (ένα ποτήρι μεγάλο), 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου, 55ml ουίσκι ή βότκας «πιάνουμε» το όριο. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα ενός ποτού σε αιθυλική αλκοόλη τόσο λιγότερη ποσότητα είναι ικανή για να μας οδηγήσει στο νόμιμο όριο.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία «ελπίζει σε αυτές τις γιορτές όλοι οι οδηγοί να είναι πιο προσεχτικοί, ειδικά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, έτσι ώστε όλοι οι ιατροδικαστές να είναι αχρείαστοι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.