Πολιτικη & Οικονομια

Έπεσαν οι υπογραφές 400 εκ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η έκταση που περιλαμβάνεται στη συμφωνία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του αραβο-τουρκικού fund «Jermyn Street Real Estate», της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα συμφωνία ανάπτυξης της έκτασης στο Μικρό Καβούρι.

Η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από το νέο σχέδιο όταν κατατεθεί τους επόμενους μήνες προς έγκριση στο ΣτΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, επειδή σέβεται το περιβάλλον, το Δικαστήριο θα δώσει την έγκρισή του.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες, με συνολική επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, αντί για τις 100 του αρχικού, κάτι που αναμένεται να λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΣτΕ όταν θα κληθεί να εκδώσει την απόφασή του.

Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τίμημα παραμένει στα αρχικά επίπεδα, δηλαδή στα 400 εκατ. ευρώ.