Πολιτικη & Οικονομια

Στη Μόσχα ο ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας

Τι λέει για την κατάρριψη του ρώσικου αεροπλάνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316064-623499.jpg

Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να έχει καταρρίψει το αεροπλάνο Su-24 της ρώσικης Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις,  που προκλήθηκε από την κατάρριψη. Αυτά είπε ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP- κουρδικό, που αντιπροσωπεύεται στην τούρκικη Βουλή) κ. Σελαεντίν Ντεμιρτάς, κατά τη συνάντηση του χτες Τετάρτη στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Ντεμιρτάς είπε: «Επικρίναμε στις ενέργειες της κυβέρνησης. Προβλήματα μεταξύ κρατών θα ξεσπάνε πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση». Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών οι δύο άνδρες «συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες – περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων – για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Από τη μεριά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον κ. Ντεμιρτάς ότι «συνεργάζεται με όσους ευθύνονται για τα προβλήματα που ζει η Τουρκία».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ