Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Περί αποχής ο λόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316052-623487.jpg

Με αφορμή το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποχή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ξέσπασε ένα πινγκ-πονγκ δηλώσεων μεταξύ των δύο μονομάχων για την προεδρία της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως η αποχή δεν είναι θέση, αναφερόμενος στην απουσία του κ. Μεϊμαράκη από την ψηφοφορία της Τρίτης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, το βράδυ της Τετάρτης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ απάντησε πως είχε ενημερώσει τη Βουλή πως είχε ένα προσωπικό πρόβλημα και για αυτό δεν βρισκόταν στην ψηφοφορία, σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης το γνώριζε το πρόβλημα , ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «δεν μπορεί αυτός που απείχε από την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να σχολιάζει εμένα».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως έπρεπε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί στην Ελλάδα η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί αλά καρτ και πως ο ίδιος το έχει δηλώσει πολλές φορές πως αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ της σχετικής διάταξης.

Για την ιστορία, ο κ. Μητσοτάκης ήταν από τους βουλευτές που υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ