Πολιτικη & Οικονομια

Νόμος του κράτους η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Το ν/σ πέρασε με 194 «ναι», 55 «όχι» και 51 απουσίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315970-623373.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 249 βουλευτές και υπερψήφισαν 194 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 55 βουλευτές. Ειδικότερα στη ΝΔ οι βουλευτές χωρίστηκαν σε 19 «ναι», 29 «όχι» και 27 δήλωσαν απόντες. Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι καταψήφισαν ως κόμμα διαφοροποιήθηκαν τρεις βουλευτές. Θετικά ψήφισαν οι Ελ. Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Ζουράρις. Επίσης απουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος.

Σημειώνεται ακόμη πως από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι: Γ. Δραγασάκης, Μ. Μπόλαρης και Γ. Θεοφύλακτος. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίασε η επικεφαλής της Κ.Ο. Φώφη Γεννηματά.

Από το Ποτάμι απούσα ήταν η Κατερίνα Μάρκου. Από την Ένωση Κεντρώων απών ήταν ο Αριστείδης Φωκάς, όπως απούσα ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο Θανάσης Παφίλης, ενώ «όχι» ψήφισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ