- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς σχολιάζει ο Βαρουφάκης την ανάδειξη Μέρκελ ως «Προσώπου της Χρονιάς»
Την επιλογή της γερμανίδας Καγκελάριου ως «Προσώπου της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μέσω του blog του.
Διάγουμε μια ανόητη εποχή... λιστολογίας, γράφει ο πρώην υπουργός, η οποία διευκρινίζει πάντως πως βοηθά να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και να κάνουμε τον αναγκαίο απολογισμό.
«Η ανάδειξη της Άνγκελα Μέρκελ ως Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time προκάλεσε πολλή συζήτηση», συνεχίζει στο ιστολόγιό του. «Ως αποτέλεσμα, πολλοί δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο με ρωτούν τι πιστεύω για την εκλογή της κας Μέρκελ και ποιον θα ψήφιζα εγώ.
Ιδού η απάντησή μου:
Η κα Μέρκελ αξίζει μια μεγάλη αναγνώριση για τη θέση της αναφορικά με τους πρόσφυγες της Συρίας. Από την άλλη, απέτυχε να επιδείξει ηγετική στάση με το να κατευθύνει την Ευρώπη έξω από την άρνησή της αναφορικά με τη μη βιώσιμη αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης – μια άρνηση που έκανε αναγκαίο ένα πραξικόπημα κατά της ελληνικής δημοκρατίας, ένα τρίτο (μη βιώσιμο) Ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ένα νέο κεφάλαιο στην ολίσθηση της Ευρώπης στον απερίσπαστο αυταρχισμό.
Ποιον θα πρότεινα εγώ για πρόσωπο της χρονιάς; Την Ναλίν Αφρίν (πραγματικό όνομα Μαΐσα Αμπντο), τη γυναίκα που ηγείται της αντίστασης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην κουρδική πόλη Κομπάνι», καταλήγει το άρθρο που συνοδεύεται τόσο από φωτογραφία της καγκελάριου όσο και της κούρδης μαχήτριας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.