Πολιτικη & Οικονομια

Τέλος το παράλληλο πρόγραμμα - αντέδρασαν οι εταίροι

Δεν είχε υπολογιστεί το κόστος - τι θα γίνει μετά τις γιορτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315562-622928.jpg
ΑΠΕ

Λίγο μετά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι με απόφαση των Προέδρων της Βουλής θα αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και η συζήτησή του θα μεταφερθεί μετά τις γιορτές, σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης. Όμως πολλές πηγές άρχισαν να αναφέρουν ότι πρόβλημα προέκυψε στο EuroWorking Group και τους εταίρους, που απείλησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν το αποσύρει θα «κολλήσει» η δόση του 1 δισ. Μεταξύ άλλων υπήρξαν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα δεν είχε κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Λίγο μετά τις σχετικές διαρροές και πληροφορίες (μεταξύ αυτών και από το Reuters), σε δημοσίευμα του ΑΠΕ διαβάζουμε ότι με «συναινετικό τρόπο» λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, επικαλούμενο παράγοντα της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον παράγοντα, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

Επίσης το ΑΠΕ αναφέρει ότι η Euroworking Group που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ