Πολιτικη & Οικονομια

Σταθάκης: Ευχές, επαναλήψεις, ίδρυση οργάνων

Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για τον τομέα της Ανάπτυξης παρουσίασαν τις βασικές κατευθύνσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης.

Τα δυο κυβερνητικά στελέχη:

· Είπαν ότι σκοπός είναι η μεγαλύτερη, κυρίως εξωστρεφής επενδυτική δραστηριότητα, με «εργαλεία» το ΕΣΠΑ, το νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς και μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων, που είτε προϋπήρχαν, είτε προέκυψαν τώρα (όπως το Σχέδιο Γιούνκερ)

· Προανάγγειλαν τη δημιουργία σχετικού αναπτυξιακού φορέα, που θα βοηθάει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά τα «εργαλεία»

· Προανάγγειλαν την ίδρυση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα δρα συντονιστικά και συμβουλευτικά σε συνεργασία με άλλους φορείς και την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου στις αρχές της άνοιξης.

· Είπαν ότι πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, σε συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για την υγιή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα

· Προανάγγειλαν νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια και θα ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά.