Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Πέρασε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων με 153 ψήφους

Καταψήφισαν 138 βουλευτές - ψήφισαν «παρών» 9 βουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315383-622676.jpg
ΑΠΕ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής που «ανοίγει το δρόμο» για την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ. 138 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν «απών».

Κατά τη συζήτηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται μέρος των κόκκινων δανείων σε distress funds, και δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν κάτι στο οποίο η χώρα έφτασε λόγω των λάθος χειρισμών της κυβέρνησης.

«Το Φεβρουάριο θα δώσετε και στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα κοράκια. Δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε» δήλωσε στην κυβέρνηση ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βαφτίζετε χρυσό τις λύσεις του παρελθόντος. Βρεγμένες από τα δάκρια Σπίρτζη οι συμβάσεις που υπογράφετε. Υπογράφετε χωρίς να διορθώνετε ούτε λέξη. Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα και τα δίδακτρα τα πληρώνει η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «πράξη ευθύνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ