Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Πέρασε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων με 153 ψήφους

Καταψήφισαν 138 βουλευτές - ψήφισαν «παρών» 9 βουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315383-622676.jpg
ΑΠΕ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής που «ανοίγει το δρόμο» για την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ. 138 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν «απών».

Κατά τη συζήτηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται μέρος των κόκκινων δανείων σε distress funds, και δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν κάτι στο οποίο η χώρα έφτασε λόγω των λάθος χειρισμών της κυβέρνησης.

«Το Φεβρουάριο θα δώσετε και στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα κοράκια. Δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε» δήλωσε στην κυβέρνηση ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βαφτίζετε χρυσό τις λύσεις του παρελθόντος. Βρεγμένες από τα δάκρια Σπίρτζη οι συμβάσεις που υπογράφετε. Υπογράφετε χωρίς να διορθώνετε ούτε λέξη. Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα και τα δίδακτρα τα πληρώνει η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «πράξη ευθύνης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.