Πολιτικη & Οικονομια

Νέα συνάντηση Μουζάλα με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου

Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τη μεταφορά των προσφύγων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315324-622549.jpg

Νέα συνάντηση με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου που αντιδρούν στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα έχει το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Η συνάντηση που θα γίνει προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την εγκατάσταση των προσφύγων έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 5 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε και πάλι συνάντηση με τους δημάρχους για να τους ενημερώσει για το νέο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Όπως είπε, ως το απόγευμα οι δύο πλευρές θα δουλέψουν κάποιες προτάσεις που θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση με μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις και με τρόπο που θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Συγχρόνως, πρόσθεσε, αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμους καταυλισμούς μόνιμους να μην έχουν βάση πραγματικότητας. 

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης δήλωσε μετά τη συνάντηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι η Πολιτεία άκουσε τις ενστάσεις, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους στα σχέδιά της να φέρει στα πρώην τολ της Πολεμικής Αεροπορίας τους μετανάστες και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το απόγευμα θα υπάρξει λύση που δεν θα θίγει την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας. 

Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντάτος έθεσε και θέμα υγιεινής, καθώς -όπως είπε- «τα τολ ήταν γεματά με ποντίκια και αρουραίους μέχρι προχθές» και ο χώρος δεν προσφέρεται για φιλοξενία οποιουδήποτε ανθρώπου. «Είναι απάνθρωπο και για την υγιεινή τους και για την ασφάλειά τους», σημείωσε. 

Για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και τη γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών έχει συσταθεί μικτή επιτροπή από στελέχη του υπουργείου και της ΚΕΔΕ. 

Οι δήμαρχοι αντιδρούν και ζητούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε άλλους δήμους της Αττικής.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Μουζάλα τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις από την πλευρά τους, τις οποίες θα καταθέσουν στον υπουργό. «Είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συνάντηση. Πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά παράλληλα να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια και υγεία» τόνισε.

Ο κ. Μουζάλας πάντως σχολίασε χθες ότι οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με τους δημάρχους είναι χωρίς νόημα. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον κ. Μουζάλα ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε πως οι δήμαρχοι ζητούν εδώ και τώρα αποτελεσματικό σχέδιο για τη διαχείριση της κατάστασης και διεμήνυσε πως σε διαφορετική περίπτωση, σε αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. της Ένωσης, θα αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.