- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης: Μεγάλη τιμή να γίνει το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων στο δημαρχείο Αθήνας
«Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την Αθήνα να υπογραφεί συμβολικά το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις μέρους της Εκκλησίας, σημείωσε ότι μερίδα της εκκλησίας με φωτισμένους ανθρώπους διδάσκει την αγάπη και μία άλλη μερίδα κηρύσσει το μίσος, που δεν έχει σχέση με τη χριστιανική διδασκαλία.
Σχετικά με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου απέναντι στις ροές μεταναστών, που δεν λαμβάνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, και εγκλωβίζονται στην πρωτεύουσα.
Τόνισε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν το 2012 και 2013. «Αυτό θα ήταν κακό και για τη λειτουργία της πόλης και για την αξιοπρέπεια των μεταναστών» σημείωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την αμηχανία της κεντρικής διοίκησης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα hot spots, καθώς και την ανάγκη συνεργασία των ελληνικών αρχών με την Frontex.
Επιπλέον τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα πρέπει να σηκώσει μόνη της η Αθήνα το πρόβλημα, αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες και οι άλλοι δήμαρχοι, σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.