Πολιτικη & Οικονομια

Καμίνης: Μεγάλη τιμή να γίνει το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων στο δημαρχείο Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315098-233145.jpg
ΑΠΕ

«Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την Αθήνα να υπογραφεί συμβολικά το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις μέρους της Εκκλησίας, σημείωσε ότι μερίδα της εκκλησίας με φωτισμένους ανθρώπους διδάσκει την αγάπη και μία άλλη μερίδα κηρύσσει το μίσος, που δεν έχει σχέση με τη χριστιανική διδασκαλία.

Σχετικά με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου απέναντι στις ροές μεταναστών, που δεν λαμβάνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, και εγκλωβίζονται στην πρωτεύουσα.

Τόνισε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν το 2012 και 2013. «Αυτό θα ήταν κακό και για τη λειτουργία της πόλης και για την αξιοπρέπεια των μεταναστών» σημείωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την αμηχανία της κεντρικής διοίκησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα hot spots, καθώς και την ανάγκη συνεργασία των ελληνικών αρχών με την Frontex.

Επιπλέον τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα πρέπει να σηκώσει μόνη της η Αθήνα το πρόβλημα, αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες και οι άλλοι δήμαρχοι, σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ