- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ποτάμι για τα επεισόδια στα Εξάρχεια: Δηλώσεις- πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Για δικαιολόγηση της βίας και των βανδαλισμών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις αυτές στην ουσία άνοιξαν τον δρόμο για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή στον απόηχο της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Παρατίθεται η ανακοίνωση του Ποταμιού:
Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο.
Ενδεικτικά σταχυολογούμε κάποιες από αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις:
Αλέξης Τσίπρας:
- Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.
- Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
- Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.
Νίκος Βούτσης
- Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.
Πάνος Σκουρλέτης
- (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».
Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τρία ερωτήματα που θέτουν οι οδηγοί μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα διυλιστήρια
«Μέσα σε 2 ώρες από την παραίτηση Φάμελλου μπήκαμε σε νέο κύκλο εσωστρέφειας»
«Οι δημοσκοπήσεις μάς προβληματίζουν» σημειώνει η πρώην υπουργός
H επιστρολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη
Η ανάρτηση με κοινή φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα
Για την αναπαραγωγή και διατροφή φυσικά, του ελληνικού πολιτικού οικοσυστήματος
Στο τραπέζι παροχές έως 2 δισ. ευρώ
«Δεν δολοφονείτε εμάς, αυτά δολοφονείτε»
«Υπάρχουν στελέχη του κόμματος του κυρίου Τσίπρα που είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξικός» σημείωσε ο βουλευτής
Τα κριτήρια για άγαμους και έγγαμους
«Υπερέβαλαν και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή» - Τι είπε για τους συλληφθέντες της επίθεσης στη Μarfin
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Η υφυπουργός περιέγραψε την επίθεση στο σπίτι και το πολιτικό της γραφείο
«Η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου σηματοδοτεί την επιλογή της ΕΛΑΣ για ένα νέο μοντέλο πολιτικής συμμετοχής»
Μέχρι πότε θα διαρκέσουν - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Ανάμεσα στην οικονομική πίεση και στη διατήρηση της ψυχικής υγείας, οι Έλληνες συνεχίζουν να ταξιδεύουν
Κατά τη λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου
Επίθεση στο πολιτικό γραφείο και στην κατοικία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου
Η ώρα που μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Ο Θεός μου έκανε δώρο και μου έστειλε μια προειδοποίηση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.