- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ποτάμι για τα επεισόδια στα Εξάρχεια: Δηλώσεις- πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Για δικαιολόγηση της βίας και των βανδαλισμών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις αυτές στην ουσία άνοιξαν τον δρόμο για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή στον απόηχο της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Παρατίθεται η ανακοίνωση του Ποταμιού:
Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο.
Ενδεικτικά σταχυολογούμε κάποιες από αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις:
Αλέξης Τσίπρας:
- Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.
- Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
- Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.
Νίκος Βούτσης
- Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.
Πάνος Σκουρλέτης
- (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».
Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.