Πολιτικη & Οικονομια

Αλεξιάδης: Αύξηση στο φόρο καυσίμων για μείωση τελών κυκλοφορίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκέψεις για σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση των καυσίμων σε κάθε όχημα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

Δίχως να προσδιορίσει το ποσοστό της αύξησης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα τα τέλη θα είναι χαμηλότερα, επιτρέποντας σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω.

Κατά τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών θα επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που κάνουν συχνή χρήση αυτοκινήτου και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.

«Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο, είπε ότι δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη , ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, αφού δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αλεξιάδης, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 - 15 - 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια», επεσήμανε «αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό».