- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κόκκινη γραμμή 417
Πήγε ο Κώστας Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση βουλευτών σε ταβέρνα και σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου!
- Το σενάριο είναι το εξής: Είναι θέμα εβδομάδων η δημοσιοποίηση σχεδίου αναλογικότερης αναλογικής –με την έγκριση και του Αντώνη Σαμαρά–, με μειωμένο μπόνους 20 εδρών για το πρώτο κόμμα.
- Στόχος να γίνει διαβούλευση, να μπει στη συζήτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όμως συζητά μόνο απλή αναλογική.
- Κουβέλης και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την απλή αναλογική, αλλά ακούμε ότι το σκέφτεται και ο πρωθυπουργός, με «κόκκινη γραμμή» όμως το όριο 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή.
- Υπάρχουν και οι αντιρρησίες στο Μαξίμου, όπως ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, που θεωρεί ότι με την απλή αναλογική θα ευνοηθεί ακόμα περισσότερο η Χρυσή Αυγή.
- Νέο κύμα «γαλάζιων» επιθέσεων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Ο νέος αγαπημένος της διαπλοκής» ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία».
- Τον κατηγορούν ότι ο διευθυντής του γραφείου του στο Σύνταγμα είναι έμπιστος του Μιχ. Χρυσοχοίδη, ενώ άλλοι στενοί συνεργάτες του ήταν φίλοι της Άννας Διαμαντοπούλου. Τέτοια... εγκλήματα!
- Ο δολοφόνος με το ήπιο και αγγελικό πρόσωπο: ο χαρακτηρισμός της ΔΑΚΕ ΟΣΕ για το «δικό τους» υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
- Και όχι μόνο. Κάποιοι μέσα στη ΝΔ τον χαρακτηρίζουν υπουργό Υπανάπτυξης και άλλοι υπουργό Ανακοινώσεων. Άρχισε το πριόνισμα;
- Την άμεση κατάρτιση προγράμματος με ορίζοντα τετραετίας, με στόχευση την καθημερινότητα του πολίτη, προτείνει ο Δημ. Παπαδημούλης. Μα δεν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;
- «Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν μπορούν να καλυφθούν από συναδέλφους τους εάν δεν το θέλει ο υπουργός» υποστηρίζει η αναπλ. πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού. Πολύ βολική θεωρία για τους «συναδέλφους».
- Πήγε ο Κώστας Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση βουλευτών σε ταβέρνα και σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου! Τέτοια ανασφάλεια...
- Άστεγος πολιτικά στη Γερμανία ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, αναζητά πολιτικό «σπίτι» στην Ελλάδα. Κάποιοι μιλούν για ένταξή του στη ΝΔ.
- Ο νόμος για το φορολογικό αλλάζει φέτος για όγδοη φορά και ο νόμος για τα αυθαίρετα τροποποιείται για δέκατη. Που είναι οι «κόκκινες γραμμές»;
- Γερμανικό περιοδικό «Focus»: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Ζεχόφερ, κατά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές. Καλώς ήλθε στο κλαμπ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.