Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: Πώς θα πάψει ο κίνδυνος του Grexit

Ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
308040-232123.jpg

«Αν ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης ολοκληρωθεί με επιτυχία- δηλαδή ολοκληρωθούν η  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση-  και ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για το θέμα του χρέους, τότε ο κίνδυνος του Grexit θα έχει εξαφανιστεί για πάντα».

Αυτή είναι η εκτίμηση που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πρακτορείο «Ρόιτερς». Στην ίδια κατεύθυνση, ο υπουργός συμπλήρωσε:

Η συζήτηση για το χρέος αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, όταν οι άλλες προϋποθέσεις θα έχουν εκπληρωθεί

Η πρόταση των δανειστών για ετήσια οροφή 15% του ΑΕΠ στις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους αξίζει να εξεταστεί, εφόσον περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.