Πολιτικη & Οικονομια

Πλακιωτάκης: Προς Εξεταστική για τις τράπεζες

Κυβερνητικές ευθύνες για την ανακεφαλαιοποίηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για για τις τράπεζες, επειδή η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άφησε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας χτες Δευτέρα στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Λεπτομερέστερα, είπε: «Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το Δημόσιο. Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται».

Άλλα κύρια σημεία της ομιλίας του:

· Με την τωρινή κυβέρνηση «δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλά στο ξεκίνημα ενός άλλου. 'Οσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω»

· «Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχτηκε»

· Στο ασφαλιστικό «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση»

· «Είναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ως προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» 

· «Οι κραυγές της κυβέρνησης γι’ ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται, το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα» 

· Οι ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία είναι «περίεργες»