Πολιτικη & Οικονομια

Το Σάββατο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Να μη συμπεριληφθεί στην ατζέντα το Ασφαλιστικό επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300960-228291.jpg

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης να επικεντρώνεται στις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την προσφυγική κρίση και ενδεχομένως τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον προσωρινό επικεφαλής της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ανταποκρίνεται θετικά για τη συμμετοχή του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθεση με τη συμπερίληψη του ασφαλιστικού στην ατζέντα του Συμβουλίου. Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα πως είναι έτοιμη να συζητήσει για τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό, αλλά διαμήνυσε σε έντονο ύφος ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό. «Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά, κατά με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ.

Στο Μαξίμου σημείωναν νωρίτερα ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ένας Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα «επιχειρούν να αποκαταστήσουν τον διάλογο μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας». Παράλληλα επιμένουν ότι εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Κυριακή, ο κ. Τσίπρας «επιθυμεί να έχει στον χαρτοφύλακά του μια εθνική θέση» για το κρίσιμο αυτό θέμα.

«Σε καμία περίπτωση» συνέχιζαν, «δεν είναι προσχηματική η επίκληση του προσφυγικού προκειμένου», όπως λένε, «η κυβέρνηση να εκμαιεύσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ