Πολιτικη & Οικονομια

Υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς στις 21-22 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300884-228138.jpg
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στην Ραμάλα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου οπότε, και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το παλαιστινιακό κράτος.

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».

Το κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεων Τσίπρα και Αμπάς ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασαν για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, ενώ ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα στήριξη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ