- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ κατά Παυλόπουλου για το PSI: Αναμειγνύεται στην πολιτική, παραβιάζοντας το Σύνταγμα
Σήκωσαν θύελλες οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
Έντονη κριτική άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν ασφαλιστικά Ταμεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γιάσεκ Κράβζικ ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε το PSI, όταν έγινε δηλαδή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Πλήρωσε τότε πολύ ακριβά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Χωρίς το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια». Επί τούτου, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους».
Το ΠΑΣΟΚ μέσω του Ανδρέα Λοβέρδου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με αυτή τη του δήλωση παραβίασε το Σύνταγμα και αναμείχθηκε στην πολιτική, ενώ δεν του επιτρέπεται.
Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Αναμείχθηκε στην πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του
PSI. Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική.
Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI.
Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τελείως λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.
Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.