Πολιτικη & Οικονομια

Απειλήθηκε μάρτυρας στη δίκη της Χρ. Αυγής

Γιάννης Καζατζόγλου κατά Δήμητρας Ζώρζου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300780-223102.jpg

Την αυτόπτη μάρτυρα κατηγορίας κ. Δήμητρα Ζώρζου, που αναγνώρισε το σωματότυπό του ως συνοδηγού του κ. Γιώργου Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απείλησε ο κατηγορούμενος κ. Γιάννης Καζατζόγλου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συν΄γοροι Πολιτικής Αγωγής.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Καζατζόγλου φέρεται ότι είπε στην κ. Ζώρζου «Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», πράγμα που έφερε κλάματα στη νεαρή μάρτυρα και την ανάγκασε να σταματήσει για λίγο την κατάθεσή της.

Η μάρτυρας είχε ρωτηθεί ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν αναγνωρίζει ανάμεσα στους κατηγορουμένους τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο που τον έφερε στο σημείο της δολοφονίας. Η μάρτυρας κοίταξε στο εδώλιο και υπέδειξε τον κ. Καζαντζόγλου λέγοντας: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

ΖΩΡΖΟΥ: Απόλυτα σίγουρη δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

ΚΑΖΑΤΖΟΓΛΟΥ: Κοίταξέ με καλά, με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;.

ΖΩΡΖΟΥ: Ναι, απάντησε η μάρτυρας.

Τότε, ο κ. Καζατζόγλου αντέδρασε με απειλητικές κινήσεις και είπε τα προαναφερθέντα λόγια.

Η κ. Ζώρζου αφηγήθηκε ως εξής της σκηνή του φόνου:

ΖΩΡΖΟΥ: Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε το Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κράτησε πολύ αυτό;

ΖΩΡΖΟΥ:: Τίποτε δεν κράτησε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα, δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν «φύγετε ρε φασίστες». Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι 10 και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά... Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο, άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο - τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και δυο - τρεις στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

ΖΩΡΖΟΥ: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει. Ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις τού είχαν κάνει έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε». Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ