Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 406

Ο Χρήστος Παππάς, ο βουλευτής που νίκησε το παστίτσιο, έχει ανησυχίες...

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 406
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26586-58444.jpg

Ο Χρήστος Παππάς, ο βουλευτής που νίκησε το παστίτσιο, έχει ανησυχίες...


● Sorry, αλλά το να επικαλείται ένας «Γεροντέμπορας» την προσβολή στην Ορθοδοξία αν θίξεις το εμπόρευμά του, είναι σαν να επικαλείται ένας hooligan την «προσβολή στα χρώματα της ομάδας του» αν τον συλλάβεις να μαχαιρώνει.


● Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες να είναι μέρος ενός σχεδίου με στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το διορισμό της Τόνιας Ιακωβίδου;


● Πάντως, μεταξύ μας: Αν στις προθέσεις του Παΐσιου ήταν να βγάζει διάγγελμα επί παντός επιστητού κάθε Κυριακή σε ένα ακροατήριο έτοιμο να ανακαταλάβει την Αγιά Σοφιά, που θα αγόραζε τα βιβλία του, δεν θα είχε γίνει γέροντας ερημίτης, έτσι; Θα είχε γίνει Δημοσθένης Λιακόπουλος.

● Ή, έστω, Λένα Μαντά.


● Quiz: Βρείτε το λάθος στην παρακάτω φράση: «Αν δεν σταματήσετε το ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ μίσος κατά του Ισλάμ, ετοιμαστείτε να πεθάνετε».


● Δίδαγμα από την ιστορία με τον Γέροντα Παΐσιο Νο 1: Ο ορθολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ιδεοληψία. Αντίθετα, η ιδεοληψία μπορεί να πάρει παραμάζωμα τον ορθολογισμό, όπου τον πετύχει.

● Διότι η ιδεοληψία δεν χρειάζεται καμία αιτιολόγηση, πράγμα που την καθιστά άτρωτη σε οποιοδήποτε επιχείρημα.

● Ακριβώς όπως η ηλιθιότητα.

● Γι’ αυτό και δεν έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά διαδήλωση (με ή χωρίς επεισόδια) με αίτημα «Κάτω οι Δεισιδαιμονίες - Ζήτω η Λογική».   

● Κοινώς, οι νοήμονες αποφεύγουν τις πολλές επαφές με τους κάθε είδους φανατικούς, γνωρίζοντας ότι δεν παλεύεις ποτέ με ένα γουρούνι (γιατί και οι δύο λασπώνεστε, αλλά το γουρούνι επιπλέον το ευχαριστιέται κιόλας).

● Απλώς τους αφήνουν να τσαλαβουτάνε στη γελοιότητα μόνοι, χωρίς να ασχολούνται μαζί τους.

● Αντίθετα οι φανατικοί (γνωστοί και ως «κάτοχοι της μοναδικής αλήθειας») είναι αδύνατο να αντέξουν στη σκέψη ότι κάποιοι άλλοι κάνουν κάτι που εκείνους δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

● Έτσι, μόλις εντοπίσουν κάτι τέτοιο, μαζεύονται σαν τις μύγες και απαιτούν εξοργισμένοι να σταματήσει αμέσως.

● Με άλλα λόγια, οι μεν έχουν να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα. Ενώ οι δε έχουν ως μοναδική αποστολή να συμμορφώσουν αυτούς που έχουν να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα.

● Γι’ αυτό έχουν πάντοτε το προβάδισμα στις εχθροπραξίες. Στις οποίες συμμετέχουν με χαρακτηριστικό ενθουσιασμό.

● Αντίθετα, όταν αντί για εχθροπραξίες έχουν να αντιμετωπίσουν δούλεμα, παθαίνουν black out.

● Και τότε θυμούνται ξαφνικά το σεβασμό απέναντι στα ιερά σύμβολα και στην πίστη του άλλου.   


● Διδάγματα από την ιστορία με τον Γέροντα Παΐσιο No 2: Ένας άρρωστος μπορεί να κάνει μήνυση στο γιατρό που έκανε λάθος και δεν τον θεράπευσε, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει το λόγο από ένα γέροντα που δεν μπόρεσε να τον κάνει καλά.

● Συμπέρασμα: Τα θαύματα είναι πιο σίγουρο εμπόριο από την επιστήμη.


● «Θυμοσοφία»: Η ικανότητα να θυμάσαι όλες τις σοφές κουβέντες που έχεις ακούσει.


● Quiz No 2: Σε τι διαφέρουν ο Πάσχος Μανδραβέλης και η Τάνια Ιακωβίδου; Απάντηση: Η Τάνια Ιακωβίδου είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ!


● Λίστα με 54.000 καταθέτες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, λίστα με δημοσιογράφους στα μυστικά payroll υπουργείων και λίστα με 32 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό. Και όλα αυτά καταλήγουν σε μερικές μηνύσεις.  

● Είναι λοιπόν προφανές: Παράγουμε πολύ περισσότερες λίστες από όσες είμαστε σε θέση να καταναλώσουμε.


● Η υπερήφανη ανακοίνωση ότι «ξεκινάει αμείλικτο κυνήγι της φοροδιαφυγής» προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να εγκριθεί η επόμενη δόση…

●…δεν είναι σαν να παραδέχονται με πλήρη κυνισμό ότι χωρίς πίεση από τους δανειστές δεν θα είχαν πολυσκοτιστεί να κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες;


● «Τραγωδία»: Το ειδικό βέλασμα του τράγου, που θυμίζει έντονα τραγούδι.   


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Διορθωτής, που πρέπει να βάζει τα διαλυτικά με τόνο κάθε φορά που γράφεται η λέξη Παΐσιος σε κείμενο.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Καταπιαναμονή»: Ο χρόνος που περιμένεις όταν κάνεις μια ερώτηση σε ένα τραπέζι, μέχρι αυτός που ρωτήθηκε να μασήσει, να καταπιεί και να απαντήσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.