Πολιτικη & Οικονομια

Οι πολιτικές παρεμβάσεις της ημέρας μέσω twitter!

Ποιος Υπουργός διαφημίζει τις χριστιανορθόδοξες ρίζες του;

Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιος Υπουργός διαφημίζει τις χριστιανορθόδοξες ρίζες του και ποιον πολιτικό συμβουλεύει ο Γιώργος Βουλγαράκης “άντε να μαζέψεις καμιά ελιά”; …

Και ενώ είχαμε συνηθίσει το πολιτικό ρεπορτάζ να γίνεται στους διαδρόμους της Βουλής, πλέον διεξάγεται καθημερινά μέσω των social media. Στις ειδήσεις της ημέρας:

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ψηφοφόρους και το διαδικτυακό του κοινό ότι είναι «χριστιανός ορθόδοξος εγγονός και δισεγγονός ιερέα» κατόπιν της επίθεσης δέχτηκε πριν δύο μέρες στη βουλή από τον –οξύθυμο- βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Ο τελευταίος τον χαρακτήρισε «τέκτονα, δικηγόρο των Εβραίων» και μη αντέχοντας όπως φαίνεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τέτοια “προσβολή” έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει για το θρησκευτικό άρωμα του γενεαλογικού του δέντρου.

n

Κατόπιν τούτου προειδοποίησε ότι.. “δεν έχω σκοπό να τα βροντήξω” τονίζοντας ότι γελάει με τα όσα διαβάζει περί παραίτησής του

n

Στις διαδικτυακές πολιτικές παρεμβάσεις της ημέρας και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος διερωτήθηκε μέσω Twitter:

«Η αλήθεια για την εφεδρεία ή γιατί έπρεπε να χάσει η χώρα 1,5 χρόνο(και βλέπουμε) για να πράξει το αυτονόητο;»

Σε κείμενο που ακολούθησε ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε αναλυτικά στην εφεδρεία και τις αποχωρήσεις από το δημόσιο.

n

Στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο αναφέρθηκε πριν λίγο στο twitter και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή:

«Καθημερινά πλέον επανέρχομαι στην άμεση απόλυση επίορκων και λουφαδόρων του Δημοσίου. Το θεωρώ σημαντικότατο για την κοινωνία ΗΘΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ»

Λίγο αργότερα ο Αντρέας Λοβέρδος ανέβασε στον δικό του λογαριασμό στο twitter:

«Θετικό για τις εξελίξεις στην ΕΕ ήταν η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη συνταγματική νομιμότητα του ESM. Θετικό επίσης ήταν και το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών. Η 12η Σεπτεμβρίου ήταν καλή ημέρα για την Ευρώπη. Στην πρώτη περίπτωση την καλή λύση έδωσαν δικαστές. Στην δεύτερη περίπτωση, οι ίδιοι οι πολίτες».

n

Στα υβριστικά μηνύματα της ημέρας που αναδεικνύουν και το ήθος του πολιτικού διαλόγου ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης της ΝΔ απευθύνθηκε μέσω twitter στον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη του ΠΑΣΟΚ:

«Προς M. Καρχιμάκη ενταύθα:"Δε τρως κουλούκι φλέμωνα, γαβγίζεις δε γαβγίζεις" Άντε να μαζέψεις καμία ελιά γιατί αλλιώς σε βλέπω για τον ψυχολόγο»

image

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι πολιτικές παρεμβάσεις της ημέρας (όπως συμβαίνει πλέον) μέσω των social media.