Πολιτικη & Οικονομια

Πολιτική και social media

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23987-56600.jpg

Σχεδόν καθημερινά επιβεβαιώνεται η αλλαγή των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού με τα social media να υποκαθιστούν αργά αλλά σταθερά τους τρόπους διεξαγωγής της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το πρωί της Τετάρτης γράφτηκε το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της διαδικτυακής κόντρας Μουρούτη- Παπαδημούλη με φόντο και πάλι την κρατική τηλεόραση. Λίγες εβδομάδες μόλις μετά την πολυσυζητημένη ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού στο twitter «τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους» και ενώ συνεχίζονται οι αιτιάσεις που διατυπώνονται κατά δημοσιογράφων και παρουσιαστών της κρατικής τηλεόρασης για ευθεία στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μουρούτης σήμερα το πρωί μετά από σιγή 15 ημερών επανήλθε σχολιάζοντας την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»: «Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση...Δέκα λεπτά αμίλητη είναι» -«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδυτικότητα των ερωτήσεών τους...».

Όπως και την προηγούμενη φορά άμεση ήταν και πάλι η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Όταν τότε ο Γ. Μουρούτης είχε κάνει λόγο για «τελευταίες παραστάσεις που δίνουν τα παπαγαλάκια της ΕΡΤ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει σχολιάζοντας δηκτικά «Αρχίσατε τις απειλές και τον ρεβανσισμό και τη ΝΕΤ πριν ακόμη ορκιστεί ο κ. Σαμαράς; Τι λένε άραγε οι κυβερνητικοί σας εταίροι;». Με την ίδια ταχύτητα αντέδρασε και στη σημερινή ανάρτηση δίνοντας στους follower του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον εξής σπαρταριστό διάλογο: «Όταν ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού στιγματίζει και απειλεί δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης εκτελεί εντολές;», «Δεν σας επιτρέπω να λέτε ό,τι θέλετε...Απειλές και ψέματα αναζητήστε στο κόμμα και στον αρχηγό σας!».. «Ο λαλίστατος κ. Παπαδημούλης να απαντήσει συμφωνεί με το μανιφέστο της οικογένειάς του για έξοδο από το ευρώ;»

Την ίδια ώρα σε διπλανή διαδικτυακή γειτονιά ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης- από τους πλέον δεινούς χρήστες του twitter- αναρτούσε «Ο "αγώνας" του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε. Μπράβο παιδιά, τώρα θα μείνουν όλοι χωρίς δουλειά» σχολιάζοντας το κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου του ομίλου Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να επικρατήσουν.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του twitter παραμένει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος εξακολουθεί να συγκεντρώνει με μεγάλη επιτυχία μέσω twitter προσωπικές μας «μαζί τα φάγαμε» ιστορίες…

Διαδικτυακό καφενείο; Μπορεί.. Πάντως σίγουρα το παιχνίδι παίζεται εδώ και συχνά έχει και ενδιαφέρον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ