Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 396

Η θέση του κ. Ταμβακάκη στην Εθνική Τράπεζα είναι επισφαλής είτε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 396
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη γκρίνια και στη ΝΔ για επικοινωνιακές γκάφες

✑ Έγκυρο: Η θέση του κ. Ταμβακάκη στην Εθνική Τράπεζα είναι επισφαλής είτε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

✑ Μια αμφίσημη συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη την περασμένη Δευτέρα στο Euro2day προκάλεσε εντάσεις στην Κουμουνδούρου. Το «ακύρωση του μνημονίου» επιδέχεται περισσότερες ερμηνείες απ’ ό,τι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

✑ Μεγάλη γκρίνια και στη ΝΔ για επικοινωνιακές γκάφες. Εκτός από το αμφιλεγόμενο σποτ με τα παιδάκια, έγινε πολύς ντόρος για μία φωτό του Α. Σαμαρά που ανάβει κεράκι στον Άγ. Παντελεήμονα... χαμογελαστός.  

✑ Η επίσκεψη της μόδας για τα κόμματα σε αυτές τις εκλογές: Περιοδεία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ). Δεύτερη σε δημοφιλία επίσκεψη, στο Υπουργείο Άμυνας.

✑ Πρώτος διδάξας στις επισκέψεις στα Σώματα Ασφαλείας, ο Δημ. Αβραμόπουλος. Ακολούθησαν Σαμαράς, Καμμένος. Ο πιο καλός ο μαθητής: Αλέξης Τσίπρας.

✑ Δεν είπε και κάτι νέο στο διάγγελμά του ο Ιφικράτης. Μια ματιά στα μηνύματα «εξεγερμένων» σε twitter και Facebook στα βίαια επεισόδια στην Αθήνα, λόγω της δανειακής σύμβασης, αρκεί για το έγκυρο της αντιγραφής. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι ποιος αντέγραψε ποιον.

✑ Σε τηλεοπτικό στούντιο βρισκόταν η Αλέκα Παπαρήγα όταν ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στη Λ. Κανέλλη, στον Ant1. Και ρώτησε το  δημοσιογράφο που την ενημέρωσε: “Γιατί, τι του είπε;”.

✑ Ποιος είπε «λέμε ναι σε μια  Ευρώπη των λαών, που δεν θα ποδηγετείται και δεν θα απομυζά τους λαούς αλλά θα προάγει το κοινωνικό κράτος και τη δικαιοσύνη. Λέμε ναι στο ευρώ, σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών»;

✑ Όχι, είναι ο Γιάννης Δημαράς από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»...

✑ «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με την ιστορία» είπε ο Αλ. Τσίπρας στο Ηράκλειο Κρήτης. Λάθος. Κάποιος άλλος είχε ξανακλείσει στο λαό ραντεβού με την ιστορία.

✑ Ποιος βαρόνος της ΝΔ είπε: «Η ΝΔ είναι αναγκασμένη να κυνηγά την πρώτη θέση για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ταυτόχρονα να... κρύβει τον αρχηγό της»;

✑ Σε τι διαφέρουν οι «δυνάμεις κατοχής» που αντιμάχεται στις πόλεις ο κ. Αμυράς από τις «κατοχικές δυνάμεις» που διεμβολίζει καθημερινά ο κ. Καμμένος;

✑ Και κυβέρνηση θα στηρίξει, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, και υπουργείο είναι πρόθυμος να αναλάβει ο Στ. Μάνος, εφόσον μπει στη Βουλή. Το ερώτημα είναι αν ο Α. Σαμαράς επιθυμεί τον Μάνο υπουργό.

✑ Η μάχη της αφίσας: στις εκλογές της 6ης Μαΐου νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Κυριακής προηγείται με διαφορά η ΔΗΜΑΡ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο και για τους «νέους»!