Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 386

Πέφτουν το ένα μετά το άλλο στο τραπέζι τα ονόματα πιθανών πρωθυπουργών σε κυβέρνηση συνασπισμού

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 386
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21271-47397.jpg

✑ Ποιες αυτοδυναμίες; Πέφτουν το ένα μετά το άλλο στο τραπέζι τα ονόματα πιθανών πρωθυπουργών σε κυβέρνηση συνασπισμού την επομένη των εκλογών. Ο Λουκάς Παπαδήμος παραμένει ισχυρό χαρτί, αλλά δεν είναι πλέον μόνος...

✑ Εσχάτως ακούγεται και το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου. Με λιγότερες διασυνδέσεις στην Ευρώπη, λένε, αλλά με καλύτερη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

✑ Προσθέστε και το όνομα του Σταύρου Δήμα, που δεν θα πολιτευτεί με τη ΝΔ, και έχετε έτοιμη τη λίστα. Μέχρι νεωτέρας.

✑ Ακούσαμε και το «μισό-μισό» μετεκλογικής διακυβέρνησης. Δηλαδή οι αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, να εναλλαχθούν στην πρωθυπουργία για την  επόμενη τετραετία!

✑ Στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» δέχεται βουλευτές και φίλους ο Γ. Παπανδρέου καθημερινά. Ποιο είναι το πιο έντονο στοιχείο της αυτοκριτικής του; Ότι δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη δημόσια διοίκηση. Σιγά το νέο! Τα ίδια λεει και ο προκάτοχός του στην πρωθυπουργία...

✑ Και τώρα τα μπλεξίματα... Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε στη Βουλή εκείνους που «έβαλαν με εκδικητικό τρόπο» κατά του κ. Μπαμπινιώτη, γιατί είπε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ. Τσίπρας υπέρ Μπαμπινιώτη.

✑ Ο γυρολόγος οικονομολόγος Δ. Καζάκης εκδίδει την εφημερίδα «Το Χωνί» και δίνει γκάλοπ με ΛΑΟΣ 5,1%, Χρυσή Αυγή 1,6% και Ανεξάρτητοι  Έλληνες 4,2%.

✑ Το γκάλοπ αυτό περιφέρει ο πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης στις περιοδείες του, για να κατακεραυνώσει τις άλλες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κατάρρευση του ΛΑΟΣ.

✑ Σε γραμμή Τσίπρα (θυμάστε αυτό με το «περισσότερο ή λιγότερο Έλληνες») και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης της ΝΔ. Είπε ότι πατριώτες είναι αυτοί που προσθέτουν και όχι αυτοί που αφαιρούν από τη ΝΔ.

✑ Και το κερασάκι στην τούρτα: Η «Σπίθα» του Μίκη καλεί να ψηφιστούν οι συνεπέστεροι αντιμνημονιακοί. Δηλαδή ποιοί; Οι δεξιοί ή οι αριστεροί;

✑ Παρών ο Θάνος Τζήμερος στην παρουσίαση της «Ατζέντας 2020» για την Ελλάδα, την περασμένη Δευτέρα, από τον πρόεδρο τωνΕυρωπαίων φιλελευθέρων Γκ. Φέρχοφστατ και την Ντόρα Μπακογιάννη.

✑ Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε νέα έκκληση για συνεργασία των φιλελεύθερων δυνάμεων. Όμως οι συνομιλίες έχουν βαλτώσει και ο Στέφανος Μάνος το ίδιο βράδυ έβγαλε και... αυτόνομο τηλεοπτικό σποτάκι.

✑ Αντί επιλόγου. Ο Ευ. Αργύρης του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για να ξανασυνεργαστούν μετεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει «ερωτεύσιμη ύλη», δηλ. θέσεις και προγράμματα. Ζήσε Μάη μου!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ