Πολιτικη & Οικονομια

Και Ες Ες;

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι εξαγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη για τα κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 386
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι εξαγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη για τα κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών. Οι εγκαταστάσεις θα είναι υπερσύγχρονες και θα διαθέτουν υπερυψωμένες σκοπιές, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, συστήματα παρακολούθησης, σειρήνες και τάφρους με κροκόδειλους. Τα συστήματα θα προμηθεύσει στο Δημόσιο η Siemens με απευθείας ανάθεση, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Θεόδωρο Τσουκάτο. Το συμβατικό μέρος των εγκαταστάσεων θα παραχωρηθεί στην ΑΧΟΡΤΑΞ Α.Ε. και θα χρηματοδοτηθεί με  επιπλέον αυξήσεις στα διόδια που εκμεταλλεύεται η εν λόγω εταιρεία. Προβλέπεται η εγκατάσταση τριών τέτοιων κέντρων ανά περιφέρεια, σε οικόπεδα που θα παραχωρήσει η Μονή Βατοπεδίου, έναντι ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

Η ενασχόληση με το μεταναστευτικό θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον τομέα της ιατρικής έρευνας, αφού ήδη ανακαλύφθηκε ότι η ελονοσία μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και από μετανάστη σε άνθρωπο παρακάμπτοντας τα κουνούπια που μέχρι σήμερα θεωρούνταν υπεύθυνα. Επίσης ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι επανεμφανίστηκε και η λέπρα, εξέλιξη που θα επιτρέψει στο Μέγκα να ξαναπαίξει τη συγκινητική σειρά «Το Νησί», όπου εκτοπίζονταν Έλληνες στους οποίους λαθρομετανάστες είχαν μεταφέρει τη δημοφιλή τηλεοπτική ασθένεια.

Οι μετανάστες κατά τον αυλισμό τους θα φέρουν φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας, ενώ για όσους δεν είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, θα υπάρχουν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και παραγωγής ενέργειας από καύση. Για  κάθε στρατόπεδο υπολογίζεται η δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας, κυρίως σε θέσεις άγριων αστυνομικών σκύλων, ενώ η αφαίρεση χρυσών δοντιών από τα πτώματα έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Μεταλλεία Χρυσού - Αρκουδόρεμα Α.Ε.