- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ενεργώντας ως artivist, επέλεξες στρατευμένη καλλιτεχνική στάση. Δεν δημιουργείς έτσι ένα πολιτικό στερεότυπο για τον εαυτό σου; Όσοι επιλέξαμε τον ακτιβισμό, έχουμε ένα στόχο που διευκολύνει την επικοινωνία με το κοινό. Πρώτη φορά πήγα στην Παλαιστίνη το 1999. Μετά από 15 μέρες εκεί, αποφάσισα να αφιερωθώ στον αγώνα τους. Το είχα κάνει παλιότερα και με τους Ζαπατίστας.
Προτιμάς το κοινό να παίρνει το μήνυμα ή να εκτιμά το στιλ σου; Το πρώτο. Θέλω να εκπροσωπώ εκείνους που βρίσκονται στην αδύναμη πλευρά του σκοινιού. Αυτό έκανα πέρσι με την «Αραβική Άνοιξη». Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ουδετερότητα. Διαλέγεις πλευρά, ακόμα κι αν δεν το ξέρεις.
Κριτικάρεις τη δική σου πλευρά; Πίσω από κλειστές πόρτες. Με τους αριστερούς συχνά έχω αντιρρήσεις, αλλά δεν θέλω να δίνω υλικό στους δεξιούς, που ούτως ή άλλως ελέγχουν τα mainstream media.
Ήσουν στην Ελλάδα και το 2010. Τι αλλαγές είδες φέτος; Τα πράγματα φαίνονται πιο ήρεμα, xωρίς να είναι. Τα προβλήματα δεν λύθηκαν και η εντύπωσή μου είναι ότι η απογοήτευση έχει μεγαλώσει.
Ο λαός όμως δεν είναι κι αυτός μέρος του προβλήματος; Του δόθηκαν κακές επιλογές. Η βία δεν είναι λύση, εξυπηρετεί το κατεστημένο. Το να πετάς πέτρες στους αστυνομικούς είναι εφηβική πολιτική στάση. Στο δρόμο κατεβαίνεις για να κερδίσεις, όχι να ενοχλήσεις.
Η γνώμη σου για τους Έλληνες; Είστε οι «Λατινοαμερικάνοι της Ευρώπης», ένα μείγμα Ανατολής και Βαλκανίων που προσπαθεί να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά. Όμως ο μέσος Ευρωπαίος είναι βαρετός, δοκίμασε να πεις ανέκδοτο σε Γερμανό. Μου αρέσει που δεν λέτε ποτέ όχι.
Το «ελληνικό» κλισέ που είχες ακούσει πριν έρθεις στην Ελλάδα; Ότι σπάτε πιάτα όταν διασκεδάζετε. Το είδα σε ένα γάμο στην Κρήτη που όλοι πυροβολούσαν στον αέρα.
Αγαπημένη σου βόλτα στην Αθήνα; Τα Εξάρχεια. Με τα γκραφίτι, τους αναρχικούς, τους μετανάστες και την έντασή τους.
Το πιο άσχημο πράγμα που είδες; Πολλοί αστυνομικοί, μπορεί να μπλέξεις ανά πάσα στιγμή...
Ο Κ.Λ. μίλησε και σχεδίασε την περασμένη εβδομάδα στη Δημ. Αγορά της Κυψέλης και τη Χαλκίδα, καλεσμένος της Δικ. Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.