Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 385

«Αυτοδύναμη Ελλάδα» το σύνθημα που λανσάρει ο Βενιζέλος για την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ!

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 385
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

✑ Καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup (Ιούνιο), ο Ζ. Γιούκνερ γίνεται όλο και πιο ομιλητικός για τα ελληνικά πράγματα. 

✑ Εξομολογήθηκε πριν από λίγα 24ωρα σε συνομιλητές του στις Βρυξέλλες ότι η Τρόικα είναι ο εξής... ένας, ο Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι άλλοι δύο απλώς συμπροεδρεύουν.

✑ Ο Τόμσεν, είπε ο Γιούνκερ, δεν χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης της Κομισιόν. Όσο για την Ελλάδα, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την έλλειψη διαπραγματευτικής βούλησης από όλες τις κυβερνήσεις στη διάρκεια του δράματος των δύο τελευταίων ετών.

✑ «Αυτοδύναμη Ελλάδα» το κεντρικό σύνθημα που λανσάρει ο Ευ. Βενιζέλος για την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ!

✑ Μπορεί να πιάσει μέχρι και 1.500.000 ψηφοφόρους στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο έμπειρος περί τα εκλογικά Κ. Σκανδαλίδης. Το θέμα όμως είναι το ποσοστό, και εκεί θα παίξει τεράστιο ρόλο η αποχή.

✑ Νίκη κατά των νταβατζήδων η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τα ταξί, δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος. Κατόπιν τούτου, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη ΝΔ…

✑ Για την ιστορία: το νομοσχέδιο για τα ταξί το πρωτοδιατύπωσε ο υπουργός Δ. Ρέππας (ΠΑΣΟΚ) για να το ανατρέψει ο Γ. Ραγκούσης (ΠΑΣΟΚ) και να το… ξανα-ανατρέψει ο Μ. Βορίδης, που ως υπουργός Μεταφορών μεταπήδησε από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Να πού οδηγούν όλοι οι δρόμοι!

✑ Έσπασαν οριστικά το περασμένο Σαββατοκύριακο οι συνομιλίες Ντόρας Μπακογιάννη, Στ. Μάνου και Θ. Τζήμερου για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

✑ «Είμαι πραγματικά ανεξάρτητος» είπε στη Βουλή ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τους πρώτους που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Και η απόδειξη γι’ αυτό; «Μετά τις εκλογές θα πάω σπίτι μου»...

✑ Βαρύθυμος γύρισε ο Α. Σαμαράς από την περιοδεία του στην Ιβηρική χερσόνησο. Στην Ισπανία ο Ραχόι περνά δύσκολες ώρες και στην Πορτογαλία ο Κοέλιο, ακόμα δυσκολότερες. Πού κέφι και διάθεση για συμμαχίες στον Νότο, που τόσο επιθυμούσε ο πρόεδρος της ΝΔ για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση...

✑ Για να καταλάβουμε, γιατί μπερδευτήκαμε. Ο Γ. Δημαράς, με το «Άρμα Πολιτών» διαπραγματεύεται κοινή κάθοδο στις εκλογές με τον Αλ. Τσίπρα ή τον Π. Καμμένο; Και ο Μίκης –τον οποίο εξυμνεί με κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τους «Ανεξάρτητους  Έλληνες»;