Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 384

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας: Απομαγνητοφωνητής ομιλιών του Βενιζέλου

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 384
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20906-46378.jpg

Ο πρώην πρωθυπουργός, που παραδόξως κατηγορείται περισσότερο για το «Λεφτά υπάρχουν» παρά για το «Προτείνω τον Πετσάλνικο», αποκαλύπτει:

image

● Κι όμως βγάζει νόημα: Όταν είσαι υπάλληλος του ΙΚΑ και γνωρίζεις ότι ένας τυφλός στον οποίο κόβεις επίδομα αναπηρίας οδηγεί ταξί, δεν είναι λογικό να παραγγείλεις τεράστιες ποσότητες γύψου για να είσαι προετοιμασμένος για τα πολλαπλά κατάγματα που θα προκαλέσει;


● Πάντως με τόση ένταση που συζητιέται στα κανάλια ο «φόβος για επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου», είναι να απορεί κανείς πώς περνάει ακόμα από το μυαλό κάποιων να κάνουν επεισόδια!

● Ειδικά μάλιστα όταν οι εκφωνητές και οι ρεπόρτερ δείχνουν τέτοια μνημειώδη αυτοσυγκράτηση και αποφεύγουν να μπουν σε λεπτομέρειες για νέες τεχνικές εκτόξευσης πέτρας ή γιαουρτιού, για να μην εξάψουν τα πνεύματα...

● Είναι, δηλαδή, όπως όταν εύχονται να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες στον Γιώργο Νταλάρα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν στήσει τις κάμερες σε στρατηγικά σημεία και περιμένουν τα καλά πλάνα.

● Ενώ ο παρουσιαστής δεν βλέπει την ώρα να αρχίσουν τα επεισόδια, για να σπεύσει να τα καταδικάσει.


Διδάγματα από τη «συνωμοσία» για τη δολοφονία Καραμανλή #Νο 1: Ακόμα κι αν σε κυνηγάνε μυστικές υπηρεσίες για να σε δολοφονήσουν μπορείς να κυκλοφορείς δημόσια, κάνοντας περίπατο για χώνεψη, τα μεσημέρια στη Ραφήνα, γιατί προφανώς σε προστατεύει από τα εχθρικά πυρά η αόρατη ψυχοτρονική ασπίδα των Χανεμπού.

Διδάγματα από τη «συνωμοσία» για τη δολοφονία Καραμανλή #Νο 2: Αν ένας Τούρκος πρωθυπουργός και ένας Έλληνας πρωθυπουργός έχουν εναντιωθεί στρατηγικά στα ίδια σκοτεινά συμφέροντα, τα σκοτεινά συμφέροντα θα επιλέξουν να δολοφονήσουν αυτόν που χρειάζεται περισσότερο μια δικαιολογία για την απραξία του.

Διδάγματα από τη συνωμοσία για τη δολοφονία Καραμανλή #Νο 3: Κανένας πατριώτης δεν θεωρεί πρόβλημα να περιφέρονται Ρώσοι πράκτορες ανάμεσά μας και να αποκαλύπτουν σκοτεινά σχέδια. Προφανώς γιατί είναι ορθόδοξοι και πολεμούν τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης, που θέλει να μας υποδουλώσει.

Διδάγματα από τη συνωμοσία για τη δολοφονία Καραμανλή #Νο 4: Τελικά η πτώχευση της χώρας εντάσσεται στα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων για οικονομική αποσταθεροποίηση, που είχε στόχο την κυβέρνηση Καραμανλή. Άρα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Άρα, λάθος φωνάζουν όλοι τόσο καιρό για τους κλέφτες πολιτικούς και κουνάνε κρεμάλες.

Διδάγματα από τη συνωμοσία για τη δολοφονία Καραμανλή #Νο 5: Όταν η κατασκοπική εκπαίδευσή σου εξαντλείται σε μερικά βίπερ, είναι λογικό να υποθέσεις ότι όταν οι κακοί εγκαταλείπουν ένα αυτοκίνητο αφήνουν μέσα περούκες, γυαλιά νυχτερινής όρασης και άλλα υλικά της δεκαετίας του ’50. Και ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι το Google Earth.

Με άλλα λόγια: Πρόσεχε ποιον επιχορηγείς με κρατικές διαφημίσεις όταν είσαι στην κυβέρνηση, γιατί αυτός θα είναι που θα σε κάνει ρεζίλι μετά, νομίζοντας ότι σου προσφέρει εκδούλευση με το να προσπαθεί να σε αποκαταστήσει.

● Είναι το γνωστό αξίωμα «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».


Ο ορισμός της ειρωνείας: Να είσαι μαϊμού ανάπηρος του ΙΚΑ και να γελάς με τα αστεία για την αναπηρία του Σόιμπλε που κάνει ο Γιώργος Αυτιάς, πριν μιλήσει για τις συντάξεις σου…

●…οι οποίες κινδυνεύουν από τους δανειστές μας, στους οποίους ξεπούλησαν τη χώρα οι δοσίλογοι πολιτικοί προκειμένου να αγοράσουν ψήφους (και) μέσω μαϊμού συντάξεων…

●…αντί να κάνουν όπως ο Πάνος Καμμένος, που διαγράφει τους τόκους και εναποθέτει τις ελπίδες του στη βοήθεια της Παναγίας…

●…η οποία θα σε βοήθαγε να γίνεις καλά με ένα θαύμα, αν ήσουν πραγματικά ανάπηρος…

●…ώστε να αποδοκιμάσεις τον Νταλάρα και να ακυρώσεις τις συναυλίες του για να μάθει!


Ουρανομήκη:  Μονάδες μέτρησης απόστασης που ισούνται με το μήκος μιας μέσης ουράς. 


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Απομαγνητοφωνητής ομιλιών του Ευάγγελου Βενιζέλου


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Ξεκαρφωκάρφωμα»: Η τόσο επίμονη προσπάθεια να δείξεις ότι δεν καρφώνεσαι στο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάποιου συνομιλητή, ώστε τελικά καταλήγεις να καρφώνεσαι περισσότερο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ