Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 382

Σύσκεψη δημοσκόπων την περασμένη Δευτέρα. Θέμα, τι θα κάνουν στις προσεχείς εκλογές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20535-45553.jpg

Σύσκεψη δημοσκόπων την περασμένη Δευτέρα. Θέμα, τι θα κάνουν στις προσεχείς εκλογές. Και όχι μόνο...
Κάποιος τους επέστησε την προσοχή στην ακρίβεια των μετρήσεων γιατί «τώρα παρακολουθούν και οι ξένοι».

Εκείνο που «ξέχασαν» ήταν να θυμηθούν τη δική τους πρόσφατη ανακοίνωση, που ζητεί να μη δίνονται εκτιμήσεις ψήφου χωρίς τη συνοδεία μετρήσεων για την πρόθεση ψήφου.

Μεταξύ μας, η πρόθεση ψήφου σε κυλιόμενες δημοσκοπήσεις –ναι, γίνονται ακατάπαυστα– βγάζει μεν μάτια αλλά με τίποτε... αυτοδυναμία.

Διόλου τυχαία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη ΝΔ είπε: «Τρέμω στην ιδέα να υπάρχει στην επόμενη Βουλή ένα Jurassic Park μικρών κομμάτων».

Βουλευτής-φίλος του Χρ. Παπουτσή τού είπε ότι δεν θα υπογράψει το κείμενο για την υποψηφιότητά του...

...γιατί στην εκλογική του περιφέρεια ο έτερος του ΠΑΣΟΚ  είναι υπέρ του φαβορί Ευ. Βενιζέλου και ήδη τάζει οφίτσια στην επόμενη... συγκυβέρνηση!

Περίεργο παρασκήνιο στην εξεταστική για τη Στατιστική Υπηρεσία περί «μαγειρέματος» των στοιχείων για το έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης κάλεσε στο γραφείο του, αρχές της εβδομάδας, τον πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μαν. Κοντοπυράκη. Συνεπής στο ραντεβού, ο Μ. Κοντοπυράκης βρήκε ωστόσο την πόρτα του εισαγγελέα κλειστή και τον Γρ. Πεπόνη έκτοτε άφαντο. Γιατί;

✑ Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΓΑΠ δήλωσε τα περί δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με την Ε.Ε. και η χώρα βρέθηκε στο μη παρέκει.... Ευτυχώς, αυτή τη φορά δήλωση περί δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ τους εμπνευστές της ιστοσελίδας για εκ νέου υποψηφιότητα του ΓΑΠ.

Ας ρίξουν μια ματιά στο «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Βλέπουν ξανά τον Γιώργο πρωθυπουργό» και «ο Γιώργος δεν θα γίνει Καραμανλής». Ίσως βρουν την άκρη.

Ο Πάνος Καμμένος εξακολουθεί με tweets να ζητεί τη βοήθεια της Παναγιάς για το νέο του πολιτικό φορέα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, που χάνει από τον Π. Καμμένο, έσπευσε στην Παναγία Σουμελά για να λειτουργηθεί «με τη μυσταγωγία των Ορθόδοξων της Ανατολής».

Μεγάλος χαμένος ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ά. Αναστασιάδης. Μετά την ήττα της ομάδας από τη Δόξα Δράμας, δήλωσε: «Θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά η Παναγιά». Βέβαια, αφού έχει τρεχάματα με τον Πάνο και τον Γιώργο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ