Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 378

Ο 13ος και ο 14ος μισθός έγιναν το άλλοθι, τα τελευταία 24ωρα

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 378
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο 13ος και ο 14ος μισθός έγιναν το άλλοθι, τα τελευταία 24ωρα, για νέα «αδικήματα» από τους πολιτικούς αρχηγούς στις ατέρμονες διαβουλεύσεις με την Τρόικα...

Το μεγάλο θέμα που «θάφτηκε» ήταν οι επαχθείς όροι της δανειακής, για τους οποίους ξέρουμε λίγα ακόμη. Η Μέρκελ το είπε: θα μπει σε ειδικό λογαριασμό το δάνειο προς την Ελλάδα, θα πληρώνονται απευθείας οι πιστωτές μας και για τα άλλα –μισθούς και έξοδα κράτους– θα ψαχνόμαστε μόνοι μας.

Τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας το πρόβλημα φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο. Ξαναμπήκαν κατώτατοι μισθοί και συντάξεις στην προκρούστειο κλίνη (της Τρόικας), αφού οι υπουργοί αρνούνταν να συζητήσουν περικοπές επιδομάτων, υπερωρίες στο Δημόσιο (ακόμα δίνονται χωρίς μέτρο), συντάξεις-μαϊμού, επιδοτήσεις στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ και άλλα... καλούδια. Αμετανόητοι!

Την Κομισιόν και στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Πρώτο θέμα ενημέρωσης, το «κόλλημα» στις ιδιωτικοποιήσεις και η ανθεκτικότητα των άχρηστων οργανισμών του Δημοσίου. Σώπα!

Νέα από τα κ(ώ)μ(μ)ατα: Εν μέσω θυέλλης, ο ΓΑΠ δέχεται εισηγήσεις, εφόσον φύγει από το «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος! Κεντρική ιδέα: θα κάνω αυτά που δεν με άφησαν οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει στον Π. Καμμένο να μην εξαγγείλει το νέο κόμμα του στις 19 του μηνός. Ο Τράγκας το θέλει το νέο κόμμα, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή με Πανίκα Ψωμιάδη.

Έχουν γίνει και δημοσκοπήσεις που λένε πως το νέο κόμμα θα πάει καλά σε Β΄ Αθήνας και Μακεδονία, τόσο καλά που «βλέπει» Βουλή! Θα είναι η ταφόπλακα στα όνειρα της ΝΔ για αυτοδυναμία...

Μιας και ο λόγος για τις δημοσκοπήσεις: το ΠΑΣΟΚ είχε παραγγείλει μια δημοσκόπηση-μαμούθ για το θέμα της διαδοχής, που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν ακυρώθηκε από ένα... φιλί! Όταν, δηλαδή, τα βρήκαν Βενιζέλος-Λοβέρδος και ασπάστηκαν αλλήλους.   

Στην κοπή πίτας των εν Αθήναις Κεφαλλονιτών σε θέατρο της Αθήνας εμφανίστηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η Κεφαλλονίτισσα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών καθόταν στην πρώτη σειρά μέχρι που αναγγέλθηκε το όνομά της. Και τότε ξέσπασαν ομαδικές αποδοκιμασίες! Αποχώρησε – μαζί και οι άλλοι πολιτικοί που είχαν την ατυχή έμπνευση να παρευρεθούν. Ούτε φλουρί ούτε τίποτα.

Και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης για να συζητήσει τα περί νέας δανειακής. Ο ΓΑΠ τούς έχει συμβουλευτεί τελευταία (τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ);