- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι δεσποινίδες της Αθηνιόν
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η κλοπή τριών πινάκων τεράστιας αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η κλοπή τριών πινάκων τεράστιας αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη. Οι πίνακες είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, και επρόκειτο να παραχωρηθούν έναντι συμβολικού ποσού σε οφ σορ κορνιζάδικο με έδρα τα νησιά Κάιμαν. Πρόκειται για το τυπικό νεοκλασικό έργο του Ζακ Λουί Νταβίντ «H Ιστορία και η Δικαιοσύνη στεφανώνουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο που τρώει ψάρια», την «Παραμονή στην Ευρωζώνη», πασίγνωστο πίνακα του Καραβάτζιο στον οποίο απεικονίζεται ο Λουκάς Παπαδήμος να αποκεφαλίζει ένα συνταξιούχο, και το χαρακτικό «Γελάσαμε και σήμερα», εμπνευσμένο από το γνωστό μυθολογικό μοτίβο της σύγκρουσης του Γιώργου Παπανδρέου με τα μεγάλα συμφέροντα. Οι δράστες είχαν προηγουμένως ακινητοποιήσει το φύλακα αφαιρώντας του το Νιντέντο, ενώ φεύγοντας εγκατέλειψαν στο χώρο ένα φτερό ξεσκονίσματος, ένα σίδερο για κατσάρωμα μαλλιών και ένα ειδικό ένθετο εφημερίδας με ευκαιρίες εργασίας, στον τομέα της κομποστοποίησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από τη μελέτη του υλικού που καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτοι, πιθανότατα καρτούν, ο ένας γάτος και ο άλλος ποντίκι, που κυνηγιούνται στους χώρους της πινακοθήκης με τηγάνια, ρόπαλα του μπέιζμπολ και κουζινομάχαιρα. Σε σύντομες εμφανίσεις συμμετέχουν επίσης η Κατγούμαν, ο Ιντιάνα Τζόουνς, ο Κώδικας Ντα Βίντσι με τους Ιλουμινάτους, μια ομάδα βετεράνων Ες Ες και μια μακρόστενη κακιά από τον Τζέιμς Μποντ, πιθανότατα πράκτορας των Σοβιετικών Μυστικών Υπηρεσιών.
Η κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη απέδειξε για μία ακομη φορά πόσο ανίκανο είναι το Δημόσιο να διαφυλάξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, ιδίως χρησιμοποιώντας ιδιώτες σεκιουριτάδες. Ενισχύονται έτσι οι φωνές που προτείνουν την ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης, η οποία λόγω μεγεθους είναι δύσκολο να βγει από το τελάρο και να τυλιχθεί. Εκτός κι αν ανατεθεί στην Έλγιν Μεταφορική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.