- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Β.Κορέα: 63 χρόνια δυναστεία των Kim
Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες μέρες πέθανε ο σύντροφος Κιμ Γιονκ Ιλ, ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, αιτία ήταν η ελαφρώς σπάνια ασθένεια «πνευματική και οργανική υπερκόπωση» (Sic). Ήταν γιος του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας (1948). Τη θέση του θα πάρει ο τριτότοκος τού εκλιπόντος, ονόματι Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου τα γενέθλια (1η Ιανουαρίου), έχουν ήδη θεσπιστεί προληπτικά επίσημη κρατική γιορτή. Είναι ο τρίτος γόνος της 63ετούς (μέχρι τώρα) δυναστείας των Κιμ. Η χώρα δηλώνει «Λαϊκή Δημοκρατία», αλλά έχει εμφανή ροπή προς ό,τι θα μπορούσε να ονομαστεί κληρονομικός - προσωπολατρικός κομμουνισμός.
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα και τεράστιο στρατό (που φτάνει ίσως και το 1/10 του εναπομείναντος πληθυσμού της) και ταυτόχρονα λιμοκτονεί, έχοντας χάσει ίσως και 2.000.000 υπηκόους της. Δηλαδή το καθεστώς επιζεί διαπραγματευόμενο τη μη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, έναντι διεθνούς επισιτιστικής βοήθειας, ώστε να επιζήσουν οι υπόλοιποι υπήκοοι, και ιδίως οι στρατιωτικοί και τα λοιπά μέλη του κόμματος.
Και τώρα, προς τέρψη των αναγνωστών μας, αλλά χωρίς περαιτέρω σχόλια, ιδού το συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ της Βόρειας Κορέας, από το «Ριζοσπάστη»:
«Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Πηγή Ριζοσπάστης
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.