Πολιτικη & Οικονομια

AAA

Θετικά κρίνεται από τους πολίτες η κυβέρνηση Παπαδήμου

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 372
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θετικά κρίνεται από τους πολίτες η κυβέρνηση Παπαδήμου, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού που προβλέπει 15% ύφεση, 38% ανεργία και 26% αύξηση της παιδικής εργασίας στα φανάρια. Οι στόχοι αυτοί θα ενσωματωθούν στη νέα δανειακή σύμβαση μαζί με την πώληση του 51% της Ακρόπολης και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι αδιαπραγμάτευτοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Ρέππας εξακολουθεί να πλακώνεται με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος πλακώνεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη, παρά τις ευγενικές συστάσεις του κ. Μάκη Βορίδη για ψυχραιμία. Ψυχραιμία συνιστά και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι έξαλλος με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να λέει ανέκδοτα εις βάρος του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που μόλις και μετά βίας κατόρθωσαν να δώσουν νύχτα άλλα 15 δις στις τράπεζες.

Μέσα σε τόσο δημιουργικό κλίμα, η σκέψη για μετάθεση των εκλογών κάπου προς τα τέλη του 2020 κερδίζει συνεχώς έδαφος, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας στην πρώτη ταχύτητα της αποικιοκρατίας, μαζί με τους Ίνκας και τις Ανατολικές Ινδίες. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία της Άγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται αποφασισμένη να διώξει τους πάντες από την Ευρωζώνη, ειδικά μετά την απόφαση των διεθνών οίκων αξιολόγησης να βαθμολογήσουν με ΑΑΑ μια ενδεχόμενη γερμανική εισβολή στην Πολωνία.