Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 361

(Μέλος του συλλόγου για την απαγόρευση του πληθυντικού «καλημερούδια» στα social media)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 361
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16160-36013.jpg

Το emoticon της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα μεταφέρει τα συμπεράσματά του:

n

Σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή με τις τουρκικές απειλές στην Κύπρο, προβλέπεται να σταματήσει η μετάδοση των τουρκικών σίριαλ, έτσι δεν είναι;

Όταν μια γκόμενα επικοινωνεί μαζί σου με αυτό τον τρόπο, λέγεται «μούτρα».

● Όταν ένας Διεθνής Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, λέγεται «τηλεδιάσκεψη».

Το να χάνει κάποιος τη δουλειά του ώστε ο υπερ-ελλειμματικός κρατικός προϋπολογισμός να συνεχίσει να συντηρεί, χωρίς την παραμικρή μείωση αποδοχών, τους υπαλλήλους μιας εταιρείας με χιλιάδες υποκαταστήματα, που κρατάει τα κέρδη της για τον εαυτό της, απαλλάσσεται από τις έκτακτες εισφορές και στρέφεται όποτε θέλει κατά των νόμων, λογικά θα προκαλούσε οργή.

● Εκτός φυσικά αν η εταιρεία αυτή λέγεται «Εκκλησία».

● Οπότε κανείς δεν αντιδρά. Πράγμα που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την περίφημη «δύναμη του Θεού».

Αν έχεις στείλει το γιο σου στην Αμερική να σπουδάσει οικονομικά στο Χάρβαρντ και εκείνος, αφού γίνει αρχηγός κόμματος, αρχίσει να επικαλείται τη βοήθεια της Παναγίας…

●…να δηλώνει ότι θα ξαναφέρει στα σχολεία τον Ζαχαρία Παπαντωνίου

●…και να μιλάει για την πίστη στον Θεό που θα τον βοηθήσει να μηδενίσει το έλλειμμα σε τρία χρόνια, δεν το λες και «πεταμένα λεφτά»;

● Δεδομένου μάλιστα ότι την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία διαθέτει και κάποιος που έχει κάνει απλώς μερικά (δωρεάν) μαθήματα στο κατηχητικό;

Το αστείο είναι ότι στο παράνομο καζίνο της λεωφόρου Κηφισίας που έκανε ημερήσιο τζίρο 500.000, όσοι συνελήφθησαν είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή έχουν χρησιμοποιήσει με ειρωνία τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

Το αξίωμα της Πολιτικής Δίωξης: Οταν διεκδικούν τον τίτλο του Θύματος Πολιτικής Δίωξης ταυτόχρονα και η κυρία Ζωή Γεωργαντά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και ο Μάκης Ψωμιάδης, κερδίζει αυτός που κυκλοφορεί γρηγορότερα το πορτρέτο του ως Τσε Γκεβάρα στο internet. 

Ως «Χρεοκοπολόγος» ορίζεται το συγκεκριμένο είδος λαϊκού καλλιτέχνη που αναμεταδίδει με δραματικό ύφος «σίγουρες» και «εκ των έσω» πληροφορίες ότι πρόκειται να πτωχεύσουμε σε μερικές ώρες!

● (Σημείωση για τον ιστορικό του μέλλοντος): Οι χρεοκοπολόγοι έκαναν την εμφάνισή τους στην τηλεόραση, σαν φυσική εξέλιξη των «παραθυροκαβγατζήδων» και των Λιακόπουλων», όταν οι τελευταίοι σταμάτησαν να ικανοποιούν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού για αγωνία, συγκίνηση και συνωμοσία.

● «Χρεοκοπολογία»: Η αδιάκοπη αναμετάδοση δηλώσεων, απόψεων και εικασιών του κάθε άσχετου Ευρωπαίου αξιωματούχου πάνω στο θέμα της ελληνικής χρεοκοπίας.

● (Σημείωση για τον ιστορικό του μέλλοντος): Οι δηλώσεις αυτές αναμεταδίδονται με σοβαρότητα από τους ίδιους ανθρώπους που θεώρησαν ένα σωσία του Αχιλλέα Μπέου ονόματι Βλάση Τσάκα, με γυαλιά των 5 ευρώ από περίπτερο, ο οποίος μετακινείται σταματώντας ταξί στο δρόμο, ως εκπρόσωπο βαθύπλουτου Άραβα πρίγκιπα που προσφέρει 220 εκατομμύρια να αγοράσει τον Παναθηναϊκό!

Και μια που το έφερε η κουβέντα: Σε τι ακριβώς διαφέρει ένας φίλαθλος που περιμένει τον Άραβα πρίγκιπα να έρθει και να σώσει την ομάδα του...

●...από μια αναγνώστρια Άρλεκιν που περιμένει τον πρίγκιπα του παραμυθιού να έρθει και να την ανακαλύψει;

● Απάντηση: Η αναγνώστρια Άρλεκιν, αν δικαιωθούν οι προσδοκίες της, τουλάχιστον έχει κάτι να κερδίσει η ίδια.

Ταξιάρχης: Ο άγιος που καθοδηγεί τους ταξιτζήδες. 

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Κομπάρσος που συμμετέχει σε γυρίσματα τηλεοπτικών τρέιλερ με concept «καθημερινός-τύπος- ξυπνάει-δίπλα-σε-τηλεπαρουσιάστρια-και- δείχνει-εντυπωσιασμένος-από-την-απλότητά-της»

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Καθισμαγωνία»: Το διαρκές υποβόσκον άγχος που σε καταλαμβάνει στο σινεμά, όταν έχεις καθίσει σε θέση με διαφορετικό νούμερο από αυτό που γράφει το εισιτήριό σου, ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος θα έρθει να σε σηκώσει και να τη διεκδικήσει.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ